Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Üdvözöllek a Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor a főoldalon (www.nezabar.hu) felvételizhetsz (Felvételi -> Felvételi teszt).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile

Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Bolgár mágustanoda tehetséges tanítványoknak

Főoldal linkHomeHírekTanításSúgóGalériaÚjságDreamlands - Az álmok földjénRegisztrációBelépés

Share | 

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 28 ... 37  Next
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Szept. 29, 2009 7:51 pm

First topic message reminder :

A könyvtár a társalgótól nem messze található a Labirintus északi szárnyában. Ha egy személy közelít felé, rögtön megakad a szeme a nagy, kétszárnyú tölgyfaajtón, melyet kétoldalról, egy-egy nagyobb fáklya őriz. Az ajtón egy világos nyírfatábla lóg, "Könyvtár és Könyvesbolt" feliríttal. A "Könyvtár szó alatt, cirkalmas betűkkel odavésve "A tudás szentélye" olvasható.
Mikor belépsz a helységbe, olyan érzésed van, mintha pöttömnyire zsugorodtál volna. A világos csarnokba, mintha megállt volna az élet. A többezer könyv katonás rendben sorakozik a polcokon és szinte hivogatnak, hogy vedd le őket. A mély csend olykor feszélyez, olykor nyugodtsággal tölt el.
Amint beteszed a lábad, rögtön megpillantasz egy, a padlóba vésett feliraton: "A tudás hatalom"

A könyvtár nyolc, jól elkülöníthető részre osztható.
Belépésed után egy folyosón találod magad a nagy, könyvespolcok között. A körülötted lévő polcokon az egyszerű, varázsvilágbeli könyvek kaptak helyet. Jobbra az irodalmi alkotások, balra pedig a lexikonok és egyéb, általános varázskönyvek.
Ha továbbindul az olvasnivágyó, akkor néhány méter után egy kör alakú "szigetre" ér. Itt egy ovális asztal áll, körbe karosszékekkel, melyek kényelmes ülőhelyül szolgálnak. Az asztal fölött egy nagy csillár lóg alá, hatalmas fényáradatot zúdítva a szigetre.

A sziget bal oldalán, egy mélybordó függüny előtt, egy nagy, fenyőfából készült íróasztal mögül figyeli a betérőket a könyvtárosnő.
Az íróasztallal pontosan szemben, az ovális asztaltól jobbra egy kisebb ajtó látható. Ez szinte mindig zárva van. Az itt megtalálható könyveket a diákok csak kivételes esetben tekinthetik meg, akkor is egy tanár engedélye kell hozzá. Az alapítók azért teremtették meg e szobát, hogy az olyan könyvekhez, amik kivételes mágia hordozói, ne férhessenek hozzá a diákok.
Szemben a folyosóval, ahonnan a szigetre érkezel, az asztal mögött öt, faragványokkal díszített kőboltívet láthatsz. Minden boltív fölött egy-egy szak címerállatának domborműve látható, amelyek mindig aranysárgán ragyognak.
Te döntöd el, hogy merre indulsz tovább. A címerállatok az egyes szakokat jelképezik. Minden boltív mögött, az adott szakra jellemző varázskönyvek és szakkönyvek találhatók. A polcok mind az öt részlegben szabályszerű elrendezésben állnak és a könyvek is rendezve sorakoznak a polcokon. Nem csoda, hisz minden könyvespolc a könyvtában meg van bűvölve, hogy vigyázzon a könyvek rendszerére.
Ha esetleg nem a közös, ovális asztalnál foglalnál helyet, akkor ezt is megteheted, hisz mind az öt részleg végén fellelehetőek további, a tanulásra kitűnően alkalmazható, kisebb asztal. Ezeken rendszerint találsz üres pergament, tintát és pennát is.
Alapjábavéve a könyvtáron könnyen ki lehet igazodni, de ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan fordulj a kedves könyvtárosnőhöz.

Quenzara Cuncha, szemrevaló fiatal hölgyemény mint könyvtáros. Sosem szigorú, mindenkivel kedves, kissé túl közvetlen, segítőkész. A diákok nem egyszer csodálkoznak el betérvén a könyvtárba, hogy nem egy ráncos banyával akadnak össze a poros könyvespolcok rejtekében.
A könyvtár egyben egy apróbb könyvesbolt, a nő fentart egy kis részt, ahol érdekesebbnél érdekesebb könyveket tudnak meg is vásárolni a diákok. Természetesen ezek olyan könyvek, amikből két, vagy több példány van a könyvtárban. Az indián nő azon a boltos részen fel aggatott egy álomfogót, és asztaláról is lóg le egy füstölő, ami az ilyen európai könyvtárban kissé meglepő.
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Magdalena Kristina
Diák

Minősítés:
Hozzászólások száma: 72
Msn: santaviktoria@hotmail.com
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició
Titulus: Negyedik évfolyam

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Aug. 08, 2010 12:54 pm

*A lány ma ismét nem nagyon tett semmit, csak olvasott. A könyveit már kiolvasta, így a Keleti szárny könyvtára felé indul. Ma egy hosszú, fehér melegítő van rajta, mivel ma már hidegebb van, mint tegnap. Útja során találkozik pár lánnyal, és fiúkkal, illedelmesen köszön nekik, bár némelyik nem köszön vissza. A terem előtt hallja, a női hangot, aki éppen keresi a kisállatát. Belép, éppen rá ugrik a mókus, így odaviszi a lánynak.*
-Tessék, itt van a kis kedvenced. *Mondja mosolyogva.* -Üdv, jó volt a múlkori séta.

Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Aug. 08, 2010 12:25 pm

-Gyere vissza, hallod?*mondogatja egy hosszú szőke hajú leényzó, ahogy a könyvtárban tipeg-topog. Mindenesetre az apró mókusnak esze ágában sincsen vissza mennie a gazdájához. A lány csak nagyokat pislog, amikor a könyvtáros rászól, hogy csendesebben kergesse az állatot.*~Úgyis visszajön..~*gondolja, majd csak vállat ránt. A lányon egyébként egy krémszínű nadrág és egy fehér ujjatlan van. Hátán természetesen most is ott vannak az íjak. Léptei egyenese a gyógyászíti könyvekig vezetnek. Csak felnéz a fölé tornyosuló polcokra. Felsóhajt végül elkezd keresgélni.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 8:35 pm

*Freddie szavaira bólogat, ő is így van ezzel. Aztán viszont felkapja a fejét.* - Nincs szobád? Miért nem ezzel kezdted? Utána nézek neked, hogy le vagy-e már adminisztrálva, és megkereslek, rendben? *Ígéri meg a fiúnak, miközben utólag is elraktározza annak nevét. A Shrek-cica nézésre inkább félrenéz, mielőtt még túlságosan olvadozni kezd, mégiscsak jár valakivel. Hamarosan viszont Freddie távozik, mire csak nevet.* - Ugyanmár, ez egyértelmű volt. Jó éjszakát neked is! *Elgondolkozik rajta egy pillanatra, hogy megkockáztasson-e egy ölelést, de aztán a pillanat elszáll, Freddie már elindul, ő meg nem rohan utána, inkább visszafordul a lányokhoz.* - Pihenőt? Ebben igazad van, de nem egy életre szólót. *A reggelire még felnevet, majd összecsapja a kezeit.* - Ó, te mázlista, nekem bezzeg senki nem szegődik testőrül! És ha az új nap nem hoz hasznosat, majd hoz a következő. *Jegyzi meg optimistán, de mikor Chanty is távozik, akkor ő is szedelőzködni kezd, pontosabban csak lelkiekben szedi össze magát, hiszen nem hozott semmit.* - Azt hiszem, lassan én is megyek... Akkor jó éjt, Chleo. *Köszön el, és ő is felsétál a szobájába.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 8:25 pm

*Hát ő azért egyet ért a család elveivel, még ha néha kicsit nehéz is megfelelnie nekik. De azért többnyire jól megy neki, csak vannak helyzetek, amikor egyszerűen kénytelen kemény lenni. Kicsit elmosolyodik Chanty szavaira, majd megrázza a fejét.* - Nem, nem hiszem, hogy lesz itt felkoncolás. De ha rosszul végzi testőri feladatait, esetleg bosszút állhatok érted. *Mondja halványan mosolyogva, majd egy macska gyorsaságával és hajlékonyságával kel föl... Törökülésből.* - Sziasztok. *Köszön el, majd Arianához fordul.* - Hát, köszi a segítséget, de én is megyek. Szia, és jó éjt. *Köszön el, majd az Ari által ajánlott könyvvel a kezében elsétál... Valószínűleg a teaházba.*
Chanty Yvenell
Diák

Hozzászólások száma: 19
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 8:14 pm

*Nem gondolja úgy, hogy joga lenne méltatni Chleo családjának elveit, bár azért egyet ő sem ért ezzel, de inkább csak csendben ingatja a fejét. Ariana szavaira picit elmosolyodik, bár mintha cseppnyi keserűség is lenne a hangjában.* -Boldogság és bánat e téren nagyon vékony pengeélen táncolnak, és időnként helyet is cserélnek egymással. Nem biztos, hogy ez minden esetben annyira hasznos, néha jobb a szerelemnek is pihenőt adni. *Nem lehet pontosan tudni, hogy szavai valami valós eredetű dologból táplálkoznak, vagy csak filozofálgat, ezt talán csak egy erős mentálmágus tudná megállapítani róla, de még az sem biztos. Elég jól tudja álcázni az érzéseit, megtanulta már. Aztán inkább egy mosollyal Arianára pillant.* -Beférsz a csapatba persze, de végülis azt hiszem nem koncoljuk fel az ifjú urat. *Neveti el aztán magát, bár láthatóan Chleo most nem annyira van vicces hangulatában. Ez azért az ő kedvét még sem szegi. Ariana felé még egy újabb mosolyt villant.* -Ez azért igaz persze, szép szokás, és mondjuk úgy végülis nem ellenkezem, ha ez Lightstone úrfi leghőbb vágya. *Oldódik már picit, vélhetően a visszafogottságának oka főként az volt, hogy ismeretlenek között van. Freddie újabb szavaira, miszerint majd hű árnyékként követi csak csípőre várja a kezét és afféle Laura-useres beállással pillog rá.* -Na jó egye fene, hős lovag. Reggelire kakaót és egy sonkás szendvicset kérek pontban 8-ra a szobámba. *Mondja egészen komoly hangon, de aztán elneveti magát és végül csak legyint egyet.* -Új nap mindig jön, bár nem mindig hasznos, amit hoz. *Teszi még hozzá, majd egyetértően bólint a "Chelo éld az életed részre."* -Van esze a fiúnak, azt meg kell hagyni. *Biccent a távozó után, és persze int is neki.* -Viszlát testőr! *Aztán ő maga is nagyot nyújtózik így álltában, hiszen azóta sem ült le.* -Mi is mehetnénk nem? *A daimon nem túl szószátyár, most szólalt csak meg először, de amit mondd megfogadandó tanácsnak bizonyul.* -Igen, azt hiszem mi is távozunk, további szép estét nektek, örültem a találkozásnak! *Egy mosoly Ariana felé, és egy bíztató biccentés Chleonak, majd ő is kisurran az ajtón a fehér mókussal együtt, aztán irány a szobája és egy jól eső esti fürdő.*
Freddie Lightstone

Hozzászólások száma: 46
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 8:03 pm

Dehát ez... hülyeség. *Ráncolja a homlokát.* Ha nekem beleszólnának ilyenekbe, világgá mennék. De hát igen, az előbb meg egyetértettem, a hagyományok. Nehéz ügy, nehéz ügy. *Hümmög, és sóhajtozik, ezt a lánynak magában kell lerendeznie, de ő nem fog helyzetet adni neki, hogy kisértésbe essen. Jóképűnek lett teremtve az istenadta, de majd visszafogja magát.* Ne vedd a lelkedre Chleopátra, csak próbállak felvidítani, de megértem, ha inkább most befelé fordulsz. Bár még nincs szobám, de a vendégszobáknál előfordulok mostanság, ha egyedül éreznéd magad. *Aztán Chantyre pillant fürkészően torzonborz hajtincsei függönyén át, és rákönyököl a fotel karfájára.* Ah, egy önálló boszorka! Mily dicső! *kuncog ő is, de való igaz, picit rájátszik. Aztán meghajtja a fejét.* Megértem széphölgy, ha nincs szükséged testőrre, bátor vagy, akkor majd csak az észrevehetetlen árnyékod leszek, ha már nem boldogulnál. Egy bárd sosem hagyja veszni a boszorkáját, még akkor sem, ha maga a boszorka kívánja így. *Nem bájolog ő, náluk ez a szokás, ebben nőtt fel, gyakorlatilag párbajhőst neveltek belőle.* Női bosszú? *rebegteti az ajkait, aztán Shrek-cica nézéssel összezsugorodik.* Ajjaj, nekem végem, eltávozom a süllyesztőben. *Aztán Ari megvédi, amitől fellelkesül ismét, habár el sem ment el a kedve.* Nolám, köszönöm, köszönöm! *Nevet rá Arianára, majd tényleg feláll.* Ma győztetek, de holnap... új nap jön. Jobbulást Chleo. Szerintem éld a saját életed. *Chantyra.* Boszorkám, szép éjszakát. *Arianára, tisztelegve.* Hőslelkű festőművész Ariana. Köszönöm a védelmet, nélküled csúfosabban buktam volna el. Hölgyeim. *Bólint vidám mosollyal, és sarkonfordulva elhagyja a könyvtárat.*

Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 7:47 pm

*A magyarázatra halványan elmosolyodik.* - Ez szerintem nagyon szép hagyomány. *Jegyzi meg, majd Chanty-ra pillant, hogy mit szól, vajon elfogadja-e. Mikor Freddie oldalba böki, akkor csak vigyorog.* - Értemééén. *Nevet fel, majd felnéz.* - Azért egy látnok-metamorfmágust befogadtok magatok mellé? *Teszi fel a kérdést, bár igazából neki megvan a saját kis csapata, újabban a Bianca-Nicolas-Laura hármas, akiket nem nagyon akar lecserélni, de bővülni persze mindig lehet. És inkább bővüljenek, minthogy tagot veszítsenek... Elkomorodik, mikor eszébe jut, hogy Laura minden áron haza akar utazni. Aztán viszont újra elmosolyodik.* - Szegény srác, hát bántanátok? És az ő testőrének ki szegődik akkor? *Kérdezi nevetve, majd Chleo-ra pillant, és elhúzza a száját.* - De ez annyira hülyeség. A szerelem teljesen normális emberi érzelem, ezt nem tudod kiölni magadból, és nincs is értelme. A családotok miért tagadja meg magától a boldogságot? *Teszi fel a kérdést, bár a lány aligha tud rá válaszolni. Aztán az égre emeli a tekintetét.* - Ariana ugrik, fest, harcol, fénycsóvás cuccokat gyűjt, meg úgy egyáltalán mindenhol ott van, elviszi a díjakat, és igaza van Chleo-nak, nem kell félteni. És elhiszem, hogy Chanty-t sem, de azért szerintem aranyos amit Freddie mondott, még akkor is, ha nincs rá szükséged. *Mosolyog a végén a lányra.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 7:39 pm

*Ahhoz nem szól hozzá inkább, hogy miért nem vették észre a tanárok "Peyton" rejtett oldalát. Amikor ő megjött, a nő már rég mágiaügyi miniszter volt, és ráadásul ő nem is látta túl sokszor. Ahogy most sem, pedig állítólag már beköltözött az iskolába... Mondjuk jobb is így, mert nem arról híres a lány, hogy visszafogja magát. Arianara pillant, és halványan elmosolyodik.* - Oh, én nem úgy értettem... Csak kicsúszott. De neked mégis csak könnyebb... Ha megtudják, hogy tetszik valaki, engem tuti kitagadnak *Vagy mégsem. Elvégre távolléte alatt családjáról sem hallott semmit, szóval fogalma sincs, mennyiben "enyhültek" meg a szabályok. Freddie magyarázatára megint csak pislog. Chanty valahogy nem úgy néz ki, mint akit meg kell védeni, a kisugárzása nem erről árulkodik. Mindenesetre örül azért, hogy nem neki lett felajánlva.* - Nem, nem hiszem, hogy szükségem van most egy társra. A barátaimmal is alig találkozok, és nekem nem elég az, ha hetente kétszer összefutunk... Szóval egyszer biztosan, de nem a közeljövőben. Az ki van zárva. *Mondja keserű hangon, miközben rákönyököl a térdeire. Továbbra is a földön ül, ez úgy látszik szokása, nem gazán érdekli, hogy vannak székek is. A poénra sértődötten felvonja a szemöldökét.* - Nem vagyok hős vízmágus, mint mondtam, egyelőre a legkomolyabb dolog, amit pálca nélkül is meg tudok csinálni vele az, hogy lehűtöm... Mellesleg milyen mártírhalálról is beszélsz? Szerintem mi mindketten keményebbek vagyunk, mint amilyennek kinézünk, és úgy hallottam Ariana sem bújik el a sarokban, ha harcolni kell. *Sértődött pillantást vet a fiú felé, majd újra elmosolyodik, és inkább a mellette lévő polcon nyugtatja tekintetét.*
Chanty Yvenell
Diák

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 7:21 pm

*Chleo finoman szólva is felhördülésén csak mosolyog magában. Nem kigúnyolni szeretné a lányt, szó sincs róla, inkább csak túlzásnak véli az efféle felfogást, de az sejthető, hogy valami más is nyomasztja a fiatal amazont, ami miatt így kitört. De úgy fest, hogy Freddie tudja kezelni a helyzetet, és bátorítóan beszél a hölgyeményhez. Aztán Ariana is hozzáteszi az ebbéli fejtegetésekhez a maga részét.* -Azt hiszem én nem tudok ebben a témában még nyilatkozni az iskolában még nem sokakat ismertem meg, csupán hőslelkű dalnokunkat. *Pillant a srácra. A minisztérium felosztalatása, hát igen, nehéz ügyek ezek.* -Talán a legjobb, ha ezekbe a dolgokba mi nem folyunk bele, legalábbis nem túl nyíltan, és majd meglátjuk mi lesz. Sok mindent pletykálnak mostanság. *Rántja meg a vállát, de nem a nemtörődömség beszél belőle, csak tényleg valahogy úgy gondolja, ahogy Ari is, hogy túl sokat és túl hangosan nem hasznos a nagyúrnőről beszélni itt a kúriában, ki tudja hol vannak képei. Mostmár egyértelmű számára is, hogy a másik leányzó is vízmágus, sőt a kiállásából sejthetően szintén harcos, akkor ez már két pont, ami közös bennük, bár nagyon úgy fest, hogy itt el is apad a dolog. Aztán Freddiere pillant újfent, aki magyarázatba kezd a boszorkás történetet illetően. A végén elmosolyodik, és még picit kuncog is.* -Nem is tudom, érdekes feltevés, nem gondoltam volna, hogy már az első napokban testőröm akad, de istenigazából többnyire meg tudom védeni magam, bár igaz, hogy a felajánlás felettébb imponáló. *Alapvetően nyitva hagyta a kérdést. Hiába, hogy a srácnak ez hagyomány, ő valahogy nem érti még és azt sem szereti, ha innentől mint valami hű testőr rohangászna a nyomában valaki, akit igazából még nem is nagyon ismer, bár az eddigi bájolgásnak ható akciói nem feltétlenül nyerték el a tetszését, picit erre mondják időnként, hogy sok, bár lehet, hogy megszokható. A vicceskedő megszólaláson azért csak-csak elmosolyodik.* -Ejj, látom rajtunk köszörüli a nyelvét kedves bárdunk Chleo. Tán nem félsz a női bosszútól? *Kacsint egyet Chleopátrára. Ha már viccelődünk, akkor mégis csak illik becsatlakozni.*
Freddie Lightstone

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 7:07 pm

*Egyre inkább elámul, hogy a lány szép, és még miket tud varázsolni...! Aztán a kérdésre nagyot néz, és rádöbben, hogy alaposan félreértelmezhető volt.* Oh, elnézést, túlságosan alapnak vettem. *Leül az egyik fotelbe, míg nézegetik a könyveket.* Nálunk Skóciában ennek nagy hagyománya van. Mi bárdok a tábortüzek mellett szoktunk mesélni, ám a hőslelkűek fő életcélja megóvni minden áron a válaszott boszorkát. Minden bárdnak lehet egy boszorkája, afféle istennő, úrnő, gyönyörű szép, és a bárdok - már amelyik nem szélhámos - őt védik. Testőrszerep, semmi tapintatlan, vagy ártó gondolat nincs ebben. Bocsánat, ha butaságnak hangzott elsőre. *Szelíden mosolyog a lányra, és oldalra dönti a fejét.* De nem kell elfogadnod, nem ismersz, csak hát nekem még nincs boszorkám, gondoltam hátha nincs testőröd. Nem árt, ha gyors vagy. *Neveti el magát vidáman. Majd oldalt pillant, és bátorítóan veregeti meg Cleo vállát.* Ugyan. Biztosan megtalálod akit neked szánt a sors. *Aztán visszahúzódik.* Mindenesetre én nem vagyok sem foglalt, meleg pedig pláne nem, habár nem célom a széptevés. Hah, ez de szépen hangzott, le kéne írnom. *Csinál úgy, mintha pennát keresne, aztán csak félmosollyal legyint.* A családi hagyományokat mindenesetre megértem. Ha azt parancsolják neked, hogy utálj, akkor én el fogom viselni, mindent a hagyományokért. *Bólogat gúnyolódás nélkül. Nehogy már szegény Chleo örlődjön. Ám Ari felvetésére csak ingatja a fejét, valahogy ez sem tudja letörni.* Hát ejnye. Biztos valami trükkös sötétmágia vonta el a figyelmüket. De késő bánat, majd csak lesz valami. Majd a mi hőslelkű vízmágusunk... azaz vízmágusaink... *biccent Cleo és Chanty felé is.* ... megoldják a helyzet, én pedig megénekelem mártírhalálukat, izé győzelmüket. *Böki oldalba vigyorogva Arit.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:41 pm

*Felvonja a szemöldökét, mikor Freddie láthatóan eléggé lehidal Chanty látványától, de nem szól semmit, csak magában kuncog.* ~ Ebből még lesz valami. ~ *Aztán mikor a fiú megint hozzá szól, megvonja a vállát.* - Nem tudom, a tanárok miért nem vették észre, én akkoriban még nem voltam itt. Mikor én jöttem, már mágiaügyi miniszter volt, bár akkor is elég sokat tartózkodott az itteni szobájában, de nem nagyon találkoztam vele. És igen, eléggé úgy tűnik, hogy mindenkin akar. Meg az iskolán. *Halkítja le a hangját, elvégre mégiscsak az igazgatóról van szó, és talán meg is üti a bokáját, ha még sokáig beszél így róla. A vadmacska nem nagyon törődik a mókussal, így annak legalább tőle nincs félnivalója, ha már Chleo macskájától tart is. Ariana elismerően biccent látva Chanty vízidézését, bár ha vízmágus, akkor ez nem túl nagy szám. A kérdésen ő is meghökken, megáll a lapozgatásban egy pillanatra, és nagy szemekkel pislog Freddie-re, mintha minimum neki szólt volna a kérdés. Viszont Chleo kérdésre neki megtöri a jeget, ugyanis felnevet.* - Na látod, ez egy remek kérdés. Nekem néha azzal van bajom, hogy túl sok helyes hetero pasi bukkan fel... *Vigyorog rá Chleo-ra, és nem lehet tudni, mennyire szánja viccnek a mondatot.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:37 pm

*Mondhatni még jobban zavarba jön Freddie szavaira. Szemeit lesüti, úgy hallgatja a fiút, majd végül akaratlanul is olyan szavak csúsznak ki, amiket valószínűleg meg fog bánni a későbbiekben.* - Miért van az, hogy ha egy lány be akar pasizni, az összes útjába kerülő helyes fiú vagy meleg, vagy foglalt, amikor viszont ez egyáltalán nem szerepel a tervei között, csupa heteró, szabad sráccal találkozik? *Na jó, neki ennyi elég volt. Kétségbeesetten huppan le a földre, és hangosan felsóhajt.* - Öh, vedd úgy, hogy nem szóltam. A felgyülemlett feszültség tudod... Amúgy meg családi hagyományok, amiket nem könnyű levetkőzni. Többnyire a próbálkozás az oka ennek a sok... feszültségnek. OKé, azt hiszem kijelenthetjük, hogy Chleopatra bedilizett. Mostanában tényleg nincs rendben vele valami, és ezt nem az iskola elfoglalása okozza. A Sötét Nagyúrnőt érintő szavakra azonban csak Arianára pislog értetlenül.* - Arról tudtam, hogy ő volt a mágiaügyi miniszter... Azt nem tudtam, hogy könyvtáros is volt. Nem mintha sokat számítana. *Vonja meg a vállát csalódottan. Ő sem tud mindenről, még viszonylag új ő is.* - Feloszlatta a minisztériumot? Ez új... *Freddie-re pillant, és keserűen felnevet.* - Ezek után gondolom, rajtunk mindenképpen. Meg úgy nagyjából fél Európán, ha nem az egészen. *Vonja meg ismét a vállát, majd csak átveszi szaktársától a könyvet.* - Köszi... ez jó lesz. Igen, bár egyelőre eléggé kezdetleges szinte művelem csak, de nem vagyok az a típus aki feladja... általában. Amúgy csak azért kellene, mert így talán többet megtudhatok a víz alapú varázslatok használatáról. Meg vízmágus is vagyok, és szereetném tökéletesen tudni azt, amire képes vagyok... Szóval hátha tudom kicsit "fejleszteni" a képességeimet. *Freddie Chantyhoz intézett szavaira csak csodálkozva felvonja a szemöldökét, de nem szól. Egyértelműen továbbra sem szíve szottya a fiú, de legalább megpróbálja leplezni vele kapcsoaltos ellenérzéseit. Kérdés, hogy mekkora sikerrel?*
Chanty Yvenell
Diák

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:21 pm

*A mókus ki is szúrja a macskát, de csak figyeli. Nem egy ijedős alkat, ebben nagyon hasonlít a gazdájára. Nem is bújik el mögé, meg semmi, tudja nagyon jól, hogy ha arról van szó, akkor Chanty meg fogja védeni. A könyvtárosok históriájára csak csendben figyel, hiszen annyira még nem világosak neki az itteni dolgok, ezért inkább nem is szól bele. Freddie szavaira picit felemelkedik a szemöldöke. Egyébként azért ő művészjellem is, hiszen az oldalán ott figyeg az apró hárfa, amit a mentalista fiú szeme könnyedén kiszúrhat, bár az is tény, hogy járása, erőteljes alkata azt jelzi, hogy harcosról van szó. Ez az ő kettőssége, vagy hármassága, ha az elemi mágia iránti érdeklődést is hozzá vesszük. Azt nem nagyon érti, hogy Chelopatrának mi a gondja a sráccal, hiszen nem járatos az efféle amazon szokásokban, de ő azért biccent egyet egy mosollyal.* -Köszönöm...a bókot. *Aztán Chleora pillant vissza újfent, aki a vízmágiáról keresgél anyagot. Ezt mondják véletlen egybeesésnek, vagy tán a sors hozta így? A leányzó felé nyújtja a tenyerét, majd koncentrál kicsit, és láthatóan a kézfején a bőre felett vékony jégréteg jelenik meg.* -Mire vagy kíváncsi pontosan? Úgy tudom az efféle tudást könyvekből nehéz megszerezni, vagy legalábbis nagyon sok idő kell hozzá. Egy mesterrel sokkal jobban járnál, de persze te tudod. *Nem kioktató, semmi ilyesmi nincs a hangjában, inkább csak szimpla magyarázás. Aztán Ariana talál is egy könyvet, így ő már nem indul el a polcok felé, egyébként sem tájékozódik még túl jól itt. Freddie kérdésére viszont eléggé meghökken, és picit oldalra dönti a fejét jelezve vele, minta kutya, hogy nem nagyon érti a dolgot.* -Parancsolsz? *Kis krákogás, mivel a kérdés felettébb félreérhető, bár biztos benne, hogy van valami magyarázat rá, ha nincs, akkor lehetséges, hogy érteni fogja Chleopátra ellenszenvét a fiú iránt. Talán neki is hasonló kérdéssel nyitott?*
Freddie Lightstone

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:09 pm

*Nyílik az ajtó, és szikrázó szépség árad befelé, legalábbis az ifjú bárd most így látja.* ~Ah, egy tünde??~ *Még sosem látott tündét, ezért pár pillanatig álmélkodva nézi a lányt, aztán csak szórakozott mosollyal fordítja el a fejét, náluk Skóciában még hírből sem látott senki még csak tündefajzatot sem. Az írek szerencsések, nekik ott van a sidhe, de hát szerencsétlen skótok... Azért még annyit felfedez, mielőtt félrefordítaná a tekintetét, hogy a lány nem művészlélek, ahogy beskatulyázná a hegyesüfülőek népét, hanem kemény, erőteljes alkat. Mentalista pillantása észreveszi a ragadozó mozdulatait Chantyban. A mókuson nevet hangtalanul, aztán mégis visszanéz a lányra.* Légy üdvözölve páratlan szépségű hölgy. *Hajt fejet, nem tehet róla, egyszerűen lehidalt.* Én Freddie Lightstone vagyok. *Visszapillant Chleora, és nem igazán érti az ellenséges viszont, amit ellene táplál. Barátságosan mosolyog rá.* Nem ártottam neked Chleopatra, és nem is szándékozom. Nem tettem ellened semmit, hogy a megvetéseddel sújts, ezért békejobbot nyújtok, rendben? *Ténylegesen felemeli a kezét, közben pedig gondolkozik.* Elemi mágia? Nos, hát az nem az én asztalom, de keresni nagyon szívesen segítek. *Közli bátorítóan a lánnyal, és nézegeti a polcokat.* Vízmágusnak készülsz? *Visszapillant Arianára.* Hoppá, ez érdekes. Szép kis karrier, a végén csúnya befejezéssel. De hogyhogy nem vette észre a nőcin senki, hogy rosszban sántikál? Na persze nem akarok én okoskodni, csak gondoltam logikus a kérdés. Ha pedig már minisztériuma sincs, akkor kin uralkodik? Mindenkin? *Picit hátrébblép a polctól, tényleg nem tudja, hogy mit keressen, ellenben Chantyhoz van egy kérdése.* Leszel a boszorkám? *Pillog a lányra, sokatmondó tekintettel.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:53 pm

*Egész gyorsan megszaporodnak a segítők, egy újabb lány is érkezik, na meg egy fiú... és egy fehér mókus, aki hirtelen jelenik meg előtte az asztalon.* - Sziasztok! Szia, Ynty. *Köszön a mókusnak külön, ha már így felugrott elé.* - Ariana vagyok. *Mondja, ezzel Rose kérdésére is válaszolva.* - Hát, a legelső könyvtáros elment innen, mikor minisztériumi követ lett, aztán mágiaügyi miniszter, majd a Sötét Úrnő, aki a minisztériumot szépen fel is oszlatta, már amennyire auror barátomtól hallottam... A másodiknak nincs ilyen története, egyszerűen kirúgták, és azt hiszem, Nellondba költözött, már ha jól emlékszem Szevér szavaira. Szóval egy ideje tényleg nincs könyvtárosunk... De a második nem volt gonosz banya, az elsőről meg döntsd el te. *Mosolyog rá a végén a fiúra, aztán vissza a két lányra.* - Vízmágia... És pontosan mire vagy a vízmágiában kíváncsi? *Kérdezi, miközben egy könyvet vesz a kezébe, és lapozgatni kezdi.* - Az Elemi mágia szakkönyvéhez mit szólsz? Biztos van benne fejezet a vízmágiáról...
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:44 pm

*Elég rendesen elvörösödik, amikor rögtön hárman is rányitnak. Arianát legalább látásból ismeri, a többieket viszont egyáltalán nem. Pechére egyikük ráadásul még fiú is, és segíteni akar... Először is biccent mindegyikőjüknek.* - Sziasztok... Chleopatra. *Szavait inkább a két ismeretlen allidonoshoz intézi, Ariana ugyanis felismerte... Szóval válastzul biccent neki egyet.* - Te pedig Ariana, igaz? *Kérdez vissza, miközben felegyenesedik lassan. Freddiet eléggé megvető tekintettel méregeti egy darabig, de nem tehet róla, családi ártalom. Mikor azonban megszólal, hangjában nyoma sincs az arcára kiülő érzelmeknek.* - Öhm, nem kell köszi... Megelőztek. *Majd a negyed-tünde lányra pillant, pontosabban annak daimonjára... Sikerül mindig kifognia azokat, akik olyan állattal, vagy daimonnal rendelkeznek, akikre tuti ráveti magát a macskája. Már ha le mer jönni egyáltalán a könyvespolc tetejéről, ami egyelőre nem valószínű. Az asztalon lévő könyvekről első pillantásra megállapítja, hogy nem azok közül keresgél.* - Öh, tulajdonképpen mégis segíthettek... A vízmágia, ami érdekel. *Feleli még mindig tetőtől talpig vörösen, ami egyébként szokatlan tőle... De ha nyilvánosan leég, azt még ő sem viseli túl jól.*
Chanty Yvenell
Diák

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:34 pm

*Néhány napja érkezett az iskolába a fiatal negyed-tünde hölgyemény, aki még szobát nem kapott, de már lapakolt a vendégszobában, hogy legalább egy ágya legyen. Nagyon jól tudja, hogy elég nagy a felfordulás az iskolában, amit meg is ért, ezért nem rótta fel magában a prefektusoknak, hogy még nem volt idejük foglalkozni vele. Külseje a vendégszobában töltött idő ellenére is tökéletesen ápolt, aranybarna haja rendezetten fel van tűzve és itt-ott omlik a vállára. Ruházata kihangsúlyozza magas, kecses alkatát. Meg kell vallani sokat örökölt a tündék híres szépségéből. Övére egy apró hárfa van csatolva, ez a hangszere és egyértelműen jelzi hovatartozását, bár attól függ, mi az egyértelmű, hiszen e mellett kiváló harcművészről beszélünk, aki az elemek erejét sem veti meg. Ez van, ha valaki sok minden felé nyitott, és sok mindent tanul élete során. A könyvtár, az amit a mai napon megcélzott, hogy újabb területet fedezhessen fel az iskolából magának. Már a csukott ajtó mögül hangokat hall, így úgy sejti jól döntött, hogy ide néz be. Be is löki hát az ajtót, majd belépdel, mögött egy fehér mókus slisszol be és azonnal helyet is talál magának az asztalon, az egyik könyvön, amit Ariana épp felpakolt. Kis orrával izgatottan szaglászik.* -Sziasztok, Chanty Yvenell vagyok, ő pedig Ynty. *Pillant a kis jószágra, aki illedelmesen meg is hajol a négy diák felé. A lehullott könyveket észreveszi ugyan, de egyelőre még nem tudja, hogy esetleg nem zavar-e, ezért csak kérdőn pillant a többiekre.* -Segítsek esetleg?
Freddie Lightstone

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:21 pm

*Még mindig nincs szobája, ezért abban a ruhában feszít, amiben az első nap érkezett. Más kérdés, hogy néhány apró illúzióval szalonképpessé tette magát, illetve zuhanyozni azért szokott a fiú fürdőben, de valahogy nincs kedve kirámolni a pakkból, amíg nem rendezkedhet be véglegesen. Tehát a fekete ingben, és vászonnadrágban feszítve járja a folyosókat. Hogy miért a könyvtár felé, azt maga sem tudja. A hátán átvetve a lant, amit szerencsére nem tört szét azzal, hogy az elmúlt alkalommal ráült. Az oldalára kötve pedig a könnyű pengéjű tőrkard. Megmarkolja a kilincset, és belép. Rögtön meg is pillant két lányt, egyikük éppen könyveket ver le sikeresen. Győz benne a lovagiasság, és odasiet.* Hadd segítsek. *Mosolyodik elbűvölően. Bár most már ketten vannak Arival, de ez nem akadály.* Freddie Lightstone. *Mutatkozik be ünnepélyesen, és csak nézelődik körbe* Fuha, milyen dohos itt a levegő. A gonosz banya megszökött, aki a könyvtáros volt? *kacsint egyet Cleora* Mert nem úgy tűnik, mintha ezt bárki is karbantartaná.
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:06 pm

~ Mégis hogy juthatott eszébe ilyen hülyeség? Ez egyszerűen... Mit kezdenék én itt, ha ő is elmenne? Christ alig látom mostanában, Jana átállt, az Úrnőt szolgálja, benne mennyire bízhatok... Bianca és Nicolas pedig... őket kedvelem nagyon, de Laura mégiscsak Laura... ~ *A fejét csóválja, miközben a folyosókat rója. Nincs jó kedve, egymást kergetik a fejében a gondolatok, de mikor a könyvtárba lépve megpillant valakit, mégis az az első dolga, hogy mosolyt erőltet az arcára... és ezen a mosolyon alig látszik, hogy erőltetett. Hiszen ezt csinálta évekig színpadon: hazudott könnyeket, mosolyt, nevetést. Látja a leeső könyveket, és rögtön segít őket felszedni.* - Szia. Chleo, ugye? *Kérdez rá a lány nevére, miközben a könyveket a közeli asztalra pakolja, mivel nem tudja, hol van a helyük.* - Óvatosabban.
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 4:56 pm

*Lassú léptekkel sétál be a könyvtárba. Oldalán szokás szerint macskája... Amennyiben nem lehet állatot behozni, daimon. Mindenhová követi a lányt, szóval ezt elég könnyen elhitetheti bárkivel, nem lesz gond. Térdig érő, virágmintás ruhát visel, meg egy magas talpú papucsot. Haját csavargatja, miközben találomra elindul a sorok között. Vízvarázslatokat tartalmazó könyvet keres, már ha van itt egyáltalán olyan, meg persze eleve nem akar olyan tanok között kutakodni, amiket még nem tanítottak meg nekik... Ennek ugyanis oka volt, és valószínűleg nem az, hogy nem fértek bele az óraszámba. Haját csavargatja, miközben véletlenül lever egy könyvet, amit nem tettek vissza rendesen a helyére... És akkor hirtelen beindul a láncreakció. A könyv ráesik Campary farkára, aki hangosan felnyávog,. Az ijedtségtől Chleo elejt még egy könyvet, mellesleg a macska szépen felmászik a polc tetejére, ami nem megy ugye egy ugrással, szóval még több kötet landol a földön.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:50 am

*Amikor a fura kislány nekiáll, és homokozni, meg bogarazni kezd a könyvtár kellős közepén, majd egy svábbogarat tesz az asztalra, egy hátra szaltó kíséretében ugrana a pálcájához, hogy eltüntesse, de összeszedi magát, és inkább csak megjegyzi.* - A homok a homokozóba való, veled együtt, ha nem vagy képes tisztelni a könyvtár szentségét! Légy oly szíves tüntesd el a bogaraiddal együtt, és a szabadban gyakorolj, ahol élettere is van az ilyen lényeknek! *Hogyan is gondolhatja ez a lány, hogy itt ereszti őket szabadon a szeme láttára? Ehhez neki gyenge a gyomra!* - Igen, ez van Vic. *Majd néz a lány után, és köszön.* - Szia! *Néz a tünde után, és baromira nem érti a lányt. Pedig állítólag a barátnője. Főleg azok után nem érti, amit tőle kért két héttel ezelőtt. … De lehet, hogy az már három. De akkor is fura, hogy hagyta, sőt otthagyta. Azért kíváncsi lett volna, hogy mit szól akkor, ha végig kellett volna néznie, amin keresztül ment amikor a gyógyítók felébresztették. Akkor emlékezett volna a fogadalmára? Mert megígérte neki! És most itt van. ~Meghalni mennyivel egyszerűbb mint küzdeni?~ * - Na mindegy! Csinálsz amit akarsz, de ha rád szólnak, és megbüntetnek, akkor én nem fogom azt hazudni, hogy nem figyelmeztettelek. *Ezzel feláll, és ott hagyja a játszadozó kislányt. Inkább keres egy nyugodt helyet, hogy a könyvével el legyen és melegnesse magát némi D-vitamint összeszedegetve magában a levegőn.*

/ Köszi a játékot, még ha csak így hirtelen rohant is el mindenki. Smile /
Victoria T. Lassenien
Diák

Hozzászólások száma: 190
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:43 am

*A bocsánatkérő pillantásra fáradt mosollyal válaszol. Gaea szavaira a lányra pillant, és elhúzza a száját, miközben lehajtja a fejét.* Amikor nem a kórházban segédkezem, akkor egyedül edzem... nem is gondoltam, hogy esetleg valaki csatlakozna. És sajnálom, hogy nem látogattalak meg, mert a barátnőm vagy. ~Legalábbis én eddig úgy tudtam.~ *Teszi hozzá keserűen magában. Megvonja a vállát, és Lily furcsa tevékenységét figyeli. Halványan mosolyog.* Engem nem zavar, érdekes... *Válaszolja, és feláll az asztaltól.* Bocsánat, mennem kell. Sziasztok, további jó szórakozást! *Int, és kirohan a helyiségből.*
Lily B. Well
Diák

Hozzászólások száma: 39
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:37 am

*A nagy könyvledobásra csak bocsánatkérő pillantást vet a lányra, majd leül, é olvasni kezd. Közben hallgatja a válaszokat, és mosolyogva bólint. A könyvek eléggé nehezek, egyébként ez volt a ledobás oka. Majd csak előre pillant, a két lány fele.*- És, mióta vagytok itt a suliban?*kérdezi a lány, csevelyre váltva, bár a leesésének amúgy oka volt. Egy hatalmas fekete póktól ijedt meg, ami a polcon trónolt. de ezt egyenlőre nem közli a lány. Csak szépen mosolyog, és a két lányt figyeli, közben a pálcáját veszi elő, és homokot idéz meg a földön. Majd letérdel rá, és transzállapot szerűt próbál előidézni. ilyenkor mindig, minden jobban megy neki, ha kissé tudatállapotot módosít.*- Anima Creatura!*leheli el a szavakat, miközben megfelelő mozdulatokat végzi el. Erősen koncentrál*~...Svábborgár...Svábborgár....~*Ilyen fény, vagy mi, aminek lennie kell, és meg is jelenik a porban a kis svábborgár. Mászik Lily fele, mire a lány elmosolyodik. Majd csak felteszi az asztalra, és tovább lapoz a könyvben, egyre bonyolultabb állatokat szemlélve.*- Remélem nem zavar titeket ha..*és rámutat az állatra. Jelezve, esetleg többet is megidéz, hogy kipróbálja, gyakorolja.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:28 am

*Fura könyvek nem mondom, de ezeket nem is ő olvassa. Amikor viszont indokolatlanul goromba módon vágja le Vic asztalára a könyveket a kislány, akkor felszisszen. Nem érti, mire jó, hogy így viselkedik. Heveny tündeutálat egy koboldtól? Fura. Csak mert hegyes a füle, de magasabb? Még furább. A mit csinál itt kérdésre pedig a lány elé tartja a kövét, hogy elolvashassa róla a címet.* - Gaea Nephele, szia! Hát ezt. Kell hogy legyen valami a vakfoltom ellen. De nem találom. Vic! Miért nem edzel velem, ha már egyszer látogatni sem látogattál? *Nem szidásnak szánja, de azért ott a tüske. Amíg nem találkozott a tündével, eszébe sem jutott, hogy bezzeg nem látta egy ideje. A folyton kóborló lány fura hogy be sem jött hozzá egyszer sem.* - Amúgy két napja hogy kint vagyok, és jelentem élek ám! *Felül a Vic melletti székre, és a könyvét ő is az asztalra tette.* - Még nem mertem edzeni. Pedig nekem is kellene.
Victoria T. Lassenien
Diák

Hozzászólások száma: 190
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:22 am

*Épp hogy ledönti a fejét, egy hatalmas csapódásra kapja is fel, amit a nagy kupac könyv okoz. Gaea felé pillant fáradt szemeivel, majd megvonja a vállát.* Áh, csak fáradt vagyok... túl sokat edzek. *Mosolyodik el, és Lily felé fordul.* Egyébként Victoria Lassenien vagyok. *Mutatkozik be, majd elhangzik a kérdés. Vic egyelőre úgy dönt, hogy Gaea válaszol előbb, ő meg addig tovább pihenteti a fejét az asztalon. Ha barátnője már válaszolt, ő következik.* Én csak sétálok... Semmi különös cél. *Motyogja, és feláll az asztaltól. Az egyik polc felé veszi az irányt. Gyorsan cikázó szemeivel elolvasgatja, amiket lát, és lekap egy "A gyógyítás ereje" című könyvet. A borítóját is megszemléli; egy magas, vékony lány ül a gyors folyású patak mellett - nem sokat árul el. Vállár megvonva visszatér az asztalhoz, és felcsapja valahol a könyvet. Gyorsan lapozgatni kezdi, mintha csak a képeket nézné. Nincs is ereje olvasni, meg kedve sincs, szóval érthető.*

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
19 / 37 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 28 ... 37  Next

Similar topics

-
» A könyvtár
» Los Angeles Nyilvános Könyvtár
» Könyvtár és Könyvesbolt
» Könyvtár
» Okkult könyvtár