Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Üdvözöllek a Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor a főoldalon (www.nezabar.hu) felvételizhetsz (Felvételi -> Felvételi teszt).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile

Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Bolgár mágustanoda tehetséges tanítványoknak

Főoldal linkHomeHírekTanításSúgóGalériaÚjságDreamlands - Az álmok földjénRegisztrációBelépés

Share | 

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 37  Next
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Szept. 29, 2009 7:51 pm

First topic message reminder :

A könyvtár a társalgótól nem messze található a Labirintus északi szárnyában. Ha egy személy közelít felé, rögtön megakad a szeme a nagy, kétszárnyú tölgyfaajtón, melyet kétoldalról, egy-egy nagyobb fáklya őriz. Az ajtón egy világos nyírfatábla lóg, "Könyvtár és Könyvesbolt" feliríttal. A "Könyvtár szó alatt, cirkalmas betűkkel odavésve "A tudás szentélye" olvasható.
Mikor belépsz a helységbe, olyan érzésed van, mintha pöttömnyire zsugorodtál volna. A világos csarnokba, mintha megállt volna az élet. A többezer könyv katonás rendben sorakozik a polcokon és szinte hivogatnak, hogy vedd le őket. A mély csend olykor feszélyez, olykor nyugodtsággal tölt el.
Amint beteszed a lábad, rögtön megpillantasz egy, a padlóba vésett feliraton: "A tudás hatalom"

A könyvtár nyolc, jól elkülöníthető részre osztható.
Belépésed után egy folyosón találod magad a nagy, könyvespolcok között. A körülötted lévő polcokon az egyszerű, varázsvilágbeli könyvek kaptak helyet. Jobbra az irodalmi alkotások, balra pedig a lexikonok és egyéb, általános varázskönyvek.
Ha továbbindul az olvasnivágyó, akkor néhány méter után egy kör alakú "szigetre" ér. Itt egy ovális asztal áll, körbe karosszékekkel, melyek kényelmes ülőhelyül szolgálnak. Az asztal fölött egy nagy csillár lóg alá, hatalmas fényáradatot zúdítva a szigetre.

A sziget bal oldalán, egy mélybordó függüny előtt, egy nagy, fenyőfából készült íróasztal mögül figyeli a betérőket a könyvtárosnő.
Az íróasztallal pontosan szemben, az ovális asztaltól jobbra egy kisebb ajtó látható. Ez szinte mindig zárva van. Az itt megtalálható könyveket a diákok csak kivételes esetben tekinthetik meg, akkor is egy tanár engedélye kell hozzá. Az alapítók azért teremtették meg e szobát, hogy az olyan könyvekhez, amik kivételes mágia hordozói, ne férhessenek hozzá a diákok.
Szemben a folyosóval, ahonnan a szigetre érkezel, az asztal mögött öt, faragványokkal díszített kőboltívet láthatsz. Minden boltív fölött egy-egy szak címerállatának domborműve látható, amelyek mindig aranysárgán ragyognak.
Te döntöd el, hogy merre indulsz tovább. A címerállatok az egyes szakokat jelképezik. Minden boltív mögött, az adott szakra jellemző varázskönyvek és szakkönyvek találhatók. A polcok mind az öt részlegben szabályszerű elrendezésben állnak és a könyvek is rendezve sorakoznak a polcokon. Nem csoda, hisz minden könyvespolc a könyvtában meg van bűvölve, hogy vigyázzon a könyvek rendszerére.
Ha esetleg nem a közös, ovális asztalnál foglalnál helyet, akkor ezt is megteheted, hisz mind az öt részleg végén fellelehetőek további, a tanulásra kitűnően alkalmazható, kisebb asztal. Ezeken rendszerint találsz üres pergament, tintát és pennát is.
Alapjábavéve a könyvtáron könnyen ki lehet igazodni, de ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan fordulj a kedves könyvtárosnőhöz.

Quenzara Cuncha, szemrevaló fiatal hölgyemény mint könyvtáros. Sosem szigorú, mindenkivel kedves, kissé túl közvetlen, segítőkész. A diákok nem egyszer csodálkoznak el betérvén a könyvtárba, hogy nem egy ráncos banyával akadnak össze a poros könyvespolcok rejtekében.
A könyvtár egyben egy apróbb könyvesbolt, a nő fentart egy kis részt, ahol érdekesebbnél érdekesebb könyveket tudnak meg is vásárolni a diákok. Természetesen ezek olyan könyvek, amikből két, vagy több példány van a könyvtárban. Az indián nő azon a boltos részen fel aggatott egy álomfogót, és asztaláról is lóg le egy füstölő, ami az ilyen európai könyvtárban kissé meglepő.
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:41 pm

*Felvonja a szemöldökét, mikor Freddie láthatóan eléggé lehidal Chanty látványától, de nem szól semmit, csak magában kuncog.* ~ Ebből még lesz valami. ~ *Aztán mikor a fiú megint hozzá szól, megvonja a vállát.* - Nem tudom, a tanárok miért nem vették észre, én akkoriban még nem voltam itt. Mikor én jöttem, már mágiaügyi miniszter volt, bár akkor is elég sokat tartózkodott az itteni szobájában, de nem nagyon találkoztam vele. És igen, eléggé úgy tűnik, hogy mindenkin akar. Meg az iskolán. *Halkítja le a hangját, elvégre mégiscsak az igazgatóról van szó, és talán meg is üti a bokáját, ha még sokáig beszél így róla. A vadmacska nem nagyon törődik a mókussal, így annak legalább tőle nincs félnivalója, ha már Chleo macskájától tart is. Ariana elismerően biccent látva Chanty vízidézését, bár ha vízmágus, akkor ez nem túl nagy szám. A kérdésen ő is meghökken, megáll a lapozgatásban egy pillanatra, és nagy szemekkel pislog Freddie-re, mintha minimum neki szólt volna a kérdés. Viszont Chleo kérdésre neki megtöri a jeget, ugyanis felnevet.* - Na látod, ez egy remek kérdés. Nekem néha azzal van bajom, hogy túl sok helyes hetero pasi bukkan fel... *Vigyorog rá Chleo-ra, és nem lehet tudni, mennyire szánja viccnek a mondatot.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:37 pm

*Mondhatni még jobban zavarba jön Freddie szavaira. Szemeit lesüti, úgy hallgatja a fiút, majd végül akaratlanul is olyan szavak csúsznak ki, amiket valószínűleg meg fog bánni a későbbiekben.* - Miért van az, hogy ha egy lány be akar pasizni, az összes útjába kerülő helyes fiú vagy meleg, vagy foglalt, amikor viszont ez egyáltalán nem szerepel a tervei között, csupa heteró, szabad sráccal találkozik? *Na jó, neki ennyi elég volt. Kétségbeesetten huppan le a földre, és hangosan felsóhajt.* - Öh, vedd úgy, hogy nem szóltam. A felgyülemlett feszültség tudod... Amúgy meg családi hagyományok, amiket nem könnyű levetkőzni. Többnyire a próbálkozás az oka ennek a sok... feszültségnek. OKé, azt hiszem kijelenthetjük, hogy Chleopatra bedilizett. Mostanában tényleg nincs rendben vele valami, és ezt nem az iskola elfoglalása okozza. A Sötét Nagyúrnőt érintő szavakra azonban csak Arianára pislog értetlenül.* - Arról tudtam, hogy ő volt a mágiaügyi miniszter... Azt nem tudtam, hogy könyvtáros is volt. Nem mintha sokat számítana. *Vonja meg a vállát csalódottan. Ő sem tud mindenről, még viszonylag új ő is.* - Feloszlatta a minisztériumot? Ez új... *Freddie-re pillant, és keserűen felnevet.* - Ezek után gondolom, rajtunk mindenképpen. Meg úgy nagyjából fél Európán, ha nem az egészen. *Vonja meg ismét a vállát, majd csak átveszi szaktársától a könyvet.* - Köszi... ez jó lesz. Igen, bár egyelőre eléggé kezdetleges szinte művelem csak, de nem vagyok az a típus aki feladja... általában. Amúgy csak azért kellene, mert így talán többet megtudhatok a víz alapú varázslatok használatáról. Meg vízmágus is vagyok, és szereetném tökéletesen tudni azt, amire képes vagyok... Szóval hátha tudom kicsit "fejleszteni" a képességeimet. *Freddie Chantyhoz intézett szavaira csak csodálkozva felvonja a szemöldökét, de nem szól. Egyértelműen továbbra sem szíve szottya a fiú, de legalább megpróbálja leplezni vele kapcsoaltos ellenérzéseit. Kérdés, hogy mekkora sikerrel?*
Chanty Yvenell
Diák

Hozzászólások száma: 19
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició
Titulus: Negyedik évfolyam

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:21 pm

*A mókus ki is szúrja a macskát, de csak figyeli. Nem egy ijedős alkat, ebben nagyon hasonlít a gazdájára. Nem is bújik el mögé, meg semmi, tudja nagyon jól, hogy ha arról van szó, akkor Chanty meg fogja védeni. A könyvtárosok históriájára csak csendben figyel, hiszen annyira még nem világosak neki az itteni dolgok, ezért inkább nem is szól bele. Freddie szavaira picit felemelkedik a szemöldöke. Egyébként azért ő művészjellem is, hiszen az oldalán ott figyeg az apró hárfa, amit a mentalista fiú szeme könnyedén kiszúrhat, bár az is tény, hogy járása, erőteljes alkata azt jelzi, hogy harcosról van szó. Ez az ő kettőssége, vagy hármassága, ha az elemi mágia iránti érdeklődést is hozzá vesszük. Azt nem nagyon érti, hogy Chelopatrának mi a gondja a sráccal, hiszen nem járatos az efféle amazon szokásokban, de ő azért biccent egyet egy mosollyal.* -Köszönöm...a bókot. *Aztán Chleora pillant vissza újfent, aki a vízmágiáról keresgél anyagot. Ezt mondják véletlen egybeesésnek, vagy tán a sors hozta így? A leányzó felé nyújtja a tenyerét, majd koncentrál kicsit, és láthatóan a kézfején a bőre felett vékony jégréteg jelenik meg.* -Mire vagy kíváncsi pontosan? Úgy tudom az efféle tudást könyvekből nehéz megszerezni, vagy legalábbis nagyon sok idő kell hozzá. Egy mesterrel sokkal jobban járnál, de persze te tudod. *Nem kioktató, semmi ilyesmi nincs a hangjában, inkább csak szimpla magyarázás. Aztán Ariana talál is egy könyvet, így ő már nem indul el a polcok felé, egyébként sem tájékozódik még túl jól itt. Freddie kérdésére viszont eléggé meghökken, és picit oldalra dönti a fejét jelezve vele, minta kutya, hogy nem nagyon érti a dolgot.* -Parancsolsz? *Kis krákogás, mivel a kérdés felettébb félreérhető, bár biztos benne, hogy van valami magyarázat rá, ha nincs, akkor lehetséges, hogy érteni fogja Chleopátra ellenszenvét a fiú iránt. Talán neki is hasonló kérdéssel nyitott?*
Freddie Lightstone

Hozzászólások száma: 46
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 6:09 pm

*Nyílik az ajtó, és szikrázó szépség árad befelé, legalábbis az ifjú bárd most így látja.* ~Ah, egy tünde??~ *Még sosem látott tündét, ezért pár pillanatig álmélkodva nézi a lányt, aztán csak szórakozott mosollyal fordítja el a fejét, náluk Skóciában még hírből sem látott senki még csak tündefajzatot sem. Az írek szerencsések, nekik ott van a sidhe, de hát szerencsétlen skótok... Azért még annyit felfedez, mielőtt félrefordítaná a tekintetét, hogy a lány nem művészlélek, ahogy beskatulyázná a hegyesüfülőek népét, hanem kemény, erőteljes alkat. Mentalista pillantása észreveszi a ragadozó mozdulatait Chantyban. A mókuson nevet hangtalanul, aztán mégis visszanéz a lányra.* Légy üdvözölve páratlan szépségű hölgy. *Hajt fejet, nem tehet róla, egyszerűen lehidalt.* Én Freddie Lightstone vagyok. *Visszapillant Chleora, és nem igazán érti az ellenséges viszont, amit ellene táplál. Barátságosan mosolyog rá.* Nem ártottam neked Chleopatra, és nem is szándékozom. Nem tettem ellened semmit, hogy a megvetéseddel sújts, ezért békejobbot nyújtok, rendben? *Ténylegesen felemeli a kezét, közben pedig gondolkozik.* Elemi mágia? Nos, hát az nem az én asztalom, de keresni nagyon szívesen segítek. *Közli bátorítóan a lánnyal, és nézegeti a polcokat.* Vízmágusnak készülsz? *Visszapillant Arianára.* Hoppá, ez érdekes. Szép kis karrier, a végén csúnya befejezéssel. De hogyhogy nem vette észre a nőcin senki, hogy rosszban sántikál? Na persze nem akarok én okoskodni, csak gondoltam logikus a kérdés. Ha pedig már minisztériuma sincs, akkor kin uralkodik? Mindenkin? *Picit hátrébblép a polctól, tényleg nem tudja, hogy mit keressen, ellenben Chantyhoz van egy kérdése.* Leszel a boszorkám? *Pillog a lányra, sokatmondó tekintettel.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:53 pm

*Egész gyorsan megszaporodnak a segítők, egy újabb lány is érkezik, na meg egy fiú... és egy fehér mókus, aki hirtelen jelenik meg előtte az asztalon.* - Sziasztok! Szia, Ynty. *Köszön a mókusnak külön, ha már így felugrott elé.* - Ariana vagyok. *Mondja, ezzel Rose kérdésére is válaszolva.* - Hát, a legelső könyvtáros elment innen, mikor minisztériumi követ lett, aztán mágiaügyi miniszter, majd a Sötét Úrnő, aki a minisztériumot szépen fel is oszlatta, már amennyire auror barátomtól hallottam... A másodiknak nincs ilyen története, egyszerűen kirúgták, és azt hiszem, Nellondba költözött, már ha jól emlékszem Szevér szavaira. Szóval egy ideje tényleg nincs könyvtárosunk... De a második nem volt gonosz banya, az elsőről meg döntsd el te. *Mosolyog rá a végén a fiúra, aztán vissza a két lányra.* - Vízmágia... És pontosan mire vagy a vízmágiában kíváncsi? *Kérdezi, miközben egy könyvet vesz a kezébe, és lapozgatni kezdi.* - Az Elemi mágia szakkönyvéhez mit szólsz? Biztos van benne fejezet a vízmágiáról...
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:44 pm

*Elég rendesen elvörösödik, amikor rögtön hárman is rányitnak. Arianát legalább látásból ismeri, a többieket viszont egyáltalán nem. Pechére egyikük ráadásul még fiú is, és segíteni akar... Először is biccent mindegyikőjüknek.* - Sziasztok... Chleopatra. *Szavait inkább a két ismeretlen allidonoshoz intézi, Ariana ugyanis felismerte... Szóval válastzul biccent neki egyet.* - Te pedig Ariana, igaz? *Kérdez vissza, miközben felegyenesedik lassan. Freddiet eléggé megvető tekintettel méregeti egy darabig, de nem tehet róla, családi ártalom. Mikor azonban megszólal, hangjában nyoma sincs az arcára kiülő érzelmeknek.* - Öhm, nem kell köszi... Megelőztek. *Majd a negyed-tünde lányra pillant, pontosabban annak daimonjára... Sikerül mindig kifognia azokat, akik olyan állattal, vagy daimonnal rendelkeznek, akikre tuti ráveti magát a macskája. Már ha le mer jönni egyáltalán a könyvespolc tetejéről, ami egyelőre nem valószínű. Az asztalon lévő könyvekről első pillantásra megállapítja, hogy nem azok közül keresgél.* - Öh, tulajdonképpen mégis segíthettek... A vízmágia, ami érdekel. *Feleli még mindig tetőtől talpig vörösen, ami egyébként szokatlan tőle... De ha nyilvánosan leég, azt még ő sem viseli túl jól.*
Chanty Yvenell
Diák

Hozzászólások száma: 19
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:34 pm

*Néhány napja érkezett az iskolába a fiatal negyed-tünde hölgyemény, aki még szobát nem kapott, de már lapakolt a vendégszobában, hogy legalább egy ágya legyen. Nagyon jól tudja, hogy elég nagy a felfordulás az iskolában, amit meg is ért, ezért nem rótta fel magában a prefektusoknak, hogy még nem volt idejük foglalkozni vele. Külseje a vendégszobában töltött idő ellenére is tökéletesen ápolt, aranybarna haja rendezetten fel van tűzve és itt-ott omlik a vállára. Ruházata kihangsúlyozza magas, kecses alkatát. Meg kell vallani sokat örökölt a tündék híres szépségéből. Övére egy apró hárfa van csatolva, ez a hangszere és egyértelműen jelzi hovatartozását, bár attól függ, mi az egyértelmű, hiszen e mellett kiváló harcművészről beszélünk, aki az elemek erejét sem veti meg. Ez van, ha valaki sok minden felé nyitott, és sok mindent tanul élete során. A könyvtár, az amit a mai napon megcélzott, hogy újabb területet fedezhessen fel az iskolából magának. Már a csukott ajtó mögül hangokat hall, így úgy sejti jól döntött, hogy ide néz be. Be is löki hát az ajtót, majd belépdel, mögött egy fehér mókus slisszol be és azonnal helyet is talál magának az asztalon, az egyik könyvön, amit Ariana épp felpakolt. Kis orrával izgatottan szaglászik.* -Sziasztok, Chanty Yvenell vagyok, ő pedig Ynty. *Pillant a kis jószágra, aki illedelmesen meg is hajol a négy diák felé. A lehullott könyveket észreveszi ugyan, de egyelőre még nem tudja, hogy esetleg nem zavar-e, ezért csak kérdőn pillant a többiekre.* -Segítsek esetleg?
Freddie Lightstone

Hozzászólások száma: 46
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:21 pm

*Még mindig nincs szobája, ezért abban a ruhában feszít, amiben az első nap érkezett. Más kérdés, hogy néhány apró illúzióval szalonképpessé tette magát, illetve zuhanyozni azért szokott a fiú fürdőben, de valahogy nincs kedve kirámolni a pakkból, amíg nem rendezkedhet be véglegesen. Tehát a fekete ingben, és vászonnadrágban feszítve járja a folyosókat. Hogy miért a könyvtár felé, azt maga sem tudja. A hátán átvetve a lant, amit szerencsére nem tört szét azzal, hogy az elmúlt alkalommal ráült. Az oldalára kötve pedig a könnyű pengéjű tőrkard. Megmarkolja a kilincset, és belép. Rögtön meg is pillant két lányt, egyikük éppen könyveket ver le sikeresen. Győz benne a lovagiasság, és odasiet.* Hadd segítsek. *Mosolyodik elbűvölően. Bár most már ketten vannak Arival, de ez nem akadály.* Freddie Lightstone. *Mutatkozik be ünnepélyesen, és csak nézelődik körbe* Fuha, milyen dohos itt a levegő. A gonosz banya megszökött, aki a könyvtáros volt? *kacsint egyet Cleora* Mert nem úgy tűnik, mintha ezt bárki is karbantartaná.
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 5:06 pm

~ Mégis hogy juthatott eszébe ilyen hülyeség? Ez egyszerűen... Mit kezdenék én itt, ha ő is elmenne? Christ alig látom mostanában, Jana átállt, az Úrnőt szolgálja, benne mennyire bízhatok... Bianca és Nicolas pedig... őket kedvelem nagyon, de Laura mégiscsak Laura... ~ *A fejét csóválja, miközben a folyosókat rója. Nincs jó kedve, egymást kergetik a fejében a gondolatok, de mikor a könyvtárba lépve megpillant valakit, mégis az az első dolga, hogy mosolyt erőltet az arcára... és ezen a mosolyon alig látszik, hogy erőltetett. Hiszen ezt csinálta évekig színpadon: hazudott könnyeket, mosolyt, nevetést. Látja a leeső könyveket, és rögtön segít őket felszedni.* - Szia. Chleo, ugye? *Kérdez rá a lány nevére, miközben a könyveket a közeli asztalra pakolja, mivel nem tudja, hol van a helyük.* - Óvatosabban.
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Aug. 05, 2010 4:56 pm

*Lassú léptekkel sétál be a könyvtárba. Oldalán szokás szerint macskája... Amennyiben nem lehet állatot behozni, daimon. Mindenhová követi a lányt, szóval ezt elég könnyen elhitetheti bárkivel, nem lesz gond. Térdig érő, virágmintás ruhát visel, meg egy magas talpú papucsot. Haját csavargatja, miközben találomra elindul a sorok között. Vízvarázslatokat tartalmazó könyvet keres, már ha van itt egyáltalán olyan, meg persze eleve nem akar olyan tanok között kutakodni, amiket még nem tanítottak meg nekik... Ennek ugyanis oka volt, és valószínűleg nem az, hogy nem fértek bele az óraszámba. Haját csavargatja, miközben véletlenül lever egy könyvet, amit nem tettek vissza rendesen a helyére... És akkor hirtelen beindul a láncreakció. A könyv ráesik Campary farkára, aki hangosan felnyávog,. Az ijedtségtől Chleo elejt még egy könyvet, mellesleg a macska szépen felmászik a polc tetejére, ami nem megy ugye egy ugrással, szóval még több kötet landol a földön.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:50 am

*Amikor a fura kislány nekiáll, és homokozni, meg bogarazni kezd a könyvtár kellős közepén, majd egy svábbogarat tesz az asztalra, egy hátra szaltó kíséretében ugrana a pálcájához, hogy eltüntesse, de összeszedi magát, és inkább csak megjegyzi.* - A homok a homokozóba való, veled együtt, ha nem vagy képes tisztelni a könyvtár szentségét! Légy oly szíves tüntesd el a bogaraiddal együtt, és a szabadban gyakorolj, ahol élettere is van az ilyen lényeknek! *Hogyan is gondolhatja ez a lány, hogy itt ereszti őket szabadon a szeme láttára? Ehhez neki gyenge a gyomra!* - Igen, ez van Vic. *Majd néz a lány után, és köszön.* - Szia! *Néz a tünde után, és baromira nem érti a lányt. Pedig állítólag a barátnője. Főleg azok után nem érti, amit tőle kért két héttel ezelőtt. … De lehet, hogy az már három. De akkor is fura, hogy hagyta, sőt otthagyta. Azért kíváncsi lett volna, hogy mit szól akkor, ha végig kellett volna néznie, amin keresztül ment amikor a gyógyítók felébresztették. Akkor emlékezett volna a fogadalmára? Mert megígérte neki! És most itt van. ~Meghalni mennyivel egyszerűbb mint küzdeni?~ * - Na mindegy! Csinálsz amit akarsz, de ha rád szólnak, és megbüntetnek, akkor én nem fogom azt hazudni, hogy nem figyelmeztettelek. *Ezzel feláll, és ott hagyja a játszadozó kislányt. Inkább keres egy nyugodt helyet, hogy a könyvével el legyen és melegnesse magát némi D-vitamint összeszedegetve magában a levegőn.*

/ Köszi a játékot, még ha csak így hirtelen rohant is el mindenki. Smile /
Victoria T. Lassenien
Diák

Hozzászólások száma: 190
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:43 am

*A bocsánatkérő pillantásra fáradt mosollyal válaszol. Gaea szavaira a lányra pillant, és elhúzza a száját, miközben lehajtja a fejét.* Amikor nem a kórházban segédkezem, akkor egyedül edzem... nem is gondoltam, hogy esetleg valaki csatlakozna. És sajnálom, hogy nem látogattalak meg, mert a barátnőm vagy. ~Legalábbis én eddig úgy tudtam.~ *Teszi hozzá keserűen magában. Megvonja a vállát, és Lily furcsa tevékenységét figyeli. Halványan mosolyog.* Engem nem zavar, érdekes... *Válaszolja, és feláll az asztaltól.* Bocsánat, mennem kell. Sziasztok, további jó szórakozást! *Int, és kirohan a helyiségből.*
Lily B. Well
Diák

Hozzászólások száma: 39
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:37 am

*A nagy könyvledobásra csak bocsánatkérő pillantást vet a lányra, majd leül, é olvasni kezd. Közben hallgatja a válaszokat, és mosolyogva bólint. A könyvek eléggé nehezek, egyébként ez volt a ledobás oka. Majd csak előre pillant, a két lány fele.*- És, mióta vagytok itt a suliban?*kérdezi a lány, csevelyre váltva, bár a leesésének amúgy oka volt. Egy hatalmas fekete póktól ijedt meg, ami a polcon trónolt. de ezt egyenlőre nem közli a lány. Csak szépen mosolyog, és a két lányt figyeli, közben a pálcáját veszi elő, és homokot idéz meg a földön. Majd letérdel rá, és transzállapot szerűt próbál előidézni. ilyenkor mindig, minden jobban megy neki, ha kissé tudatállapotot módosít.*- Anima Creatura!*leheli el a szavakat, miközben megfelelő mozdulatokat végzi el. Erősen koncentrál*~...Svábborgár...Svábborgár....~*Ilyen fény, vagy mi, aminek lennie kell, és meg is jelenik a porban a kis svábborgár. Mászik Lily fele, mire a lány elmosolyodik. Majd csak felteszi az asztalra, és tovább lapoz a könyvben, egyre bonyolultabb állatokat szemlélve.*- Remélem nem zavar titeket ha..*és rámutat az állatra. Jelezve, esetleg többet is megidéz, hogy kipróbálja, gyakorolja.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:28 am

*Fura könyvek nem mondom, de ezeket nem is ő olvassa. Amikor viszont indokolatlanul goromba módon vágja le Vic asztalára a könyveket a kislány, akkor felszisszen. Nem érti, mire jó, hogy így viselkedik. Heveny tündeutálat egy koboldtól? Fura. Csak mert hegyes a füle, de magasabb? Még furább. A mit csinál itt kérdésre pedig a lány elé tartja a kövét, hogy elolvashassa róla a címet.* - Gaea Nephele, szia! Hát ezt. Kell hogy legyen valami a vakfoltom ellen. De nem találom. Vic! Miért nem edzel velem, ha már egyszer látogatni sem látogattál? *Nem szidásnak szánja, de azért ott a tüske. Amíg nem találkozott a tündével, eszébe sem jutott, hogy bezzeg nem látta egy ideje. A folyton kóborló lány fura hogy be sem jött hozzá egyszer sem.* - Amúgy két napja hogy kint vagyok, és jelentem élek ám! *Felül a Vic melletti székre, és a könyvét ő is az asztalra tette.* - Még nem mertem edzeni. Pedig nekem is kellene.
Victoria T. Lassenien
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:22 am

*Épp hogy ledönti a fejét, egy hatalmas csapódásra kapja is fel, amit a nagy kupac könyv okoz. Gaea felé pillant fáradt szemeivel, majd megvonja a vállát.* Áh, csak fáradt vagyok... túl sokat edzek. *Mosolyodik el, és Lily felé fordul.* Egyébként Victoria Lassenien vagyok. *Mutatkozik be, majd elhangzik a kérdés. Vic egyelőre úgy dönt, hogy Gaea válaszol előbb, ő meg addig tovább pihenteti a fejét az asztalon. Ha barátnője már válaszolt, ő következik.* Én csak sétálok... Semmi különös cél. *Motyogja, és feláll az asztaltól. Az egyik polc felé veszi az irányt. Gyorsan cikázó szemeivel elolvasgatja, amiket lát, és lekap egy "A gyógyítás ereje" című könyvet. A borítóját is megszemléli; egy magas, vékony lány ül a gyors folyású patak mellett - nem sokat árul el. Vállár megvonva visszatér az asztalhoz, és felcsapja valahol a könyvet. Gyorsan lapozgatni kezdi, mintha csak a képeket nézné. Nincs is ereje olvasni, meg kedve sincs, szóval érthető.*
Lily B. Well
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:14 am

*A kis lányka mint egy paradicsom a hóban, úgy fest most, miközben bólogatva, halkan köszöngetve veszi fel a könyveket. A tünde már nem tus segíteni, mivel régen felállt, de azért egy biccentéssel megköszöni a segítőkészséget, majd pont arra az asztalra vágja le a könyveket, ahova a lány is ledől. Kissé hangosan, és az asztal is beleremeg. Majd egyébként azelőtt, még válaszol Gaeának.*- Lily vagyok, egyébként. És nem, nem unatkozom, csak sok minden érdekel.*mondja, miközben fókusztárgyával a nyakában babrál, és csak mosolyog. Majd leül, és kinyit egy hatalmas könyvet. Az erdő kisállatainak anatómiája. Hát, vándor vagy mi a csuda, és ez a lényteremtéses dolog eléggé érdekli, szóval képzi magát rendesen. De nem kezdi el olvasni, csak a lányok felé fordul.*- Mi járatban amúgy erre felé ?
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:07 am

*Amikor egy kislánynak tűnő valaki zuhan mellé, könyveső kíséretében, felnéz a könyvéből és elmosolyodik.* - Jól vagy? *Aztán a malackával együtt kiderül, hogy nincs semmi komolyabb baja, így a kérdés költői marad.* - Mára nem mondtak esőt. Főleg nem zárt helyen. *Vigasztalja a kobold lánykát, és fordul vissza a könyvéhez. Megjegyzi az oldalszámot, és becsukja. Segít a lánynak könyveket szedegetni.* - Szia! *Vigyorog amikor a kezébe nyomja azt a kettőt, amit még föl tud venni.* - Minek neked ennyi könyv? Unatkozol talán? *Megnézegeti a címeket, hogy miket is választott a szaktársa. Miközben Vic is odasétál valahonnan hozzájuk, akit valóban nem látott egy ideje, pedig akár tehette is volna. A kis szanitéc csodával határos módon nem járt felé.* - Valóban rég. *Kiszúrja a másik nyúzottságát, és ledöbben.* - Hát neked meg mi bajod? *Térdel fel, és kapaszkodik meg az asztalban, fekete ruhája kisimul, és enyhén lötyög rajta. Fogyott, de ez az ő gondja. Most nem is lényeg.*
Victoria T. Lassenien
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 10:01 am

*Victoria álmosan fekszik az ágyában. Nemsokára megint hétvége, ő meg dolgozhat... Hát most éppen semmihez nem volna kedve, bár tudja, hogy ez egyáltalán nem nehéz dolog. Felül, kócos hajába túr, majd felpattan; ennyit a lustulásról. Magára kap egy egyszerű, világoszöld ruhácskát, alul tépett szegéllyel. Természetesen jó rövid, mint mindig. A labirintusba tart, gyors, kecses lépteivel egyenesen a könyvtár felé. Ahogy beér, annyit lát, hogy egy kistermetű, vékony koboldlányka fekszik egy nagy halom könyvön, mellette pedig Gaea ül. Vic elmosolyodik, és odalép. Először az ismeretlen lánykához szól.* Szia, jól vagy? *Kérdezi, majd felé nyújtja a kezét, hogy felsegítse. Ha elfogadja, a féltünde elmosolyodik, ha nem, akkor simán elhúzza karját.* Szia, rég találkoztunk. *Mosolyog barátnőjére is. Leül egy székre, és fejét az asztalra hajtva egy hangos nyögést hallat.*
Lily B. Well
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 9:52 am

*Fehér kis egybe laza nyári ruhában jelenik meg. Fehér papuccsal. Méretei gy 7-8 éves kislányra emlékeztetőek, és kobold származásához képest egészen vékony, karcsú, hosszú végtagokkal lett megáldva. Szemei zölden csillognak, és úgy bújja a sorokat. Szépen nézelődik a könyvek között. Kezében már egy kettő hatalmasabb darabbal. Gaea helye felé közeleg, de a könyvektől már nem lát, csak egy létrát húz maga mellett. Szépen megállítja, majd fél kézzel kapaszkodva, fél kézzel tartva könyvhalmot, elkezd fölmászni. Szépen megy föl, és föl, egyre magasabbra, majd kivesz onnan egy könyvet, és rárakja a halomra a kezére. Majd elkezd lefele jönni. No és itt a bökkenő. Nem látja a fokokat. És véletlenül félre lép. Aminek következtében, könyvek koppannak Gaeától nem messze, majd egy kislány is koppan a könyveken. Eléggé kínos találkozás... A kislány feláll, és kezébe veszi a lent maradt, hozzá odarohant kis tengerimalacot.*- Jól vagyok, ne aggódj Burkus.*arca vörösre gyúl kis fehér ruhácskában, amikor meglátja, Gaea ennek mind szemtanúja volt. Lerakja az egyik polcra a malacot, és elkezdi összeszedni a könyveket, közben valamit eldörmög.*- Hello!
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 9:40 am

*Úgy tűnik, a könyv hamar meg fog kerülni. A sorok között a a címek nagyon sokat mondóak, és mikor már majdnem nyúl a megfelelőnek ítélt könyv felé, kiszórja, hogy a ballra lévő még jobb is, mint ami neki kell. Mentális tréning Illúzionistáknak Beszédes cím. Keres egy félreeső kis kuckót, leül a földre török ülésben, és a hátát az egyik könyvespolcnak támasztja. Még jó, hogy a könyvek nagyja kosz és szétdörzsölődés ellen kezelve van leperex típusú varázslatokkal, így nem zavartatja magát, hogy háttámlának használja a neki szükségtelenebbeket. Kíváncsian olvasni kezd.*
Kalandmester

Hozzászólások száma: 8832
Kaszt:

Pozició
Titulus: Mesélő
TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 9:36 am

The member 'Gaea Nephele' has done the following action : Roll dices

#1 'Hat oldalú dobókocka' :

#1 Result :

--------------------------------

#2 'Hat oldalú dobókocka' :

#2 Result :

Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Csüt. Júl. 29, 2010 9:36 am

*Gaea az este nagyon jól aludt. kezd visszatérni az életkedve is, ahogy a hideg is múlóban van, és ma reggelre a nap is előkászálódott felhődunnája alól. megéhezett, és elmaradt a vele együtt jönni szokó gyomorfájás is. A lelke is gyógyul, úgy tűnik. Éppen az étkezőből érkezett most ide, ahol óvatosan ugyan, de elrágcsált egy lekváros kenyeret. Az utánna ivott tejeskávé pedig megmelengette belülről. Halkan és figyelmesen sétálgatva nézelődik a könyvek között, olyasmi könyvet keresve, amiben az illúzió, és a mentális tréning és mentálvarázslatok együtt szerepelhetnek. Nincs könnyű dolga, ugyanis azt sem tudja, milyen cím alatt kéne keresnie. Egy álltala választott esélyes soron besétálva szemezget most a könyvek címeivel.
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Júl. 27, 2010 9:03 pm

- Nem, nem akarok gyógyítóhoz menni, tényleg nem. Majd..óvatos leszek, tényleg. *A lányra mosolyog, de semmi kedve sincs gyógyítóhoz menni, sosem szerette őket, s még csak az hiányozna, ha az orvos ott tartaná őt. Közben figyeli Estit, aki igen csak felhúzza magát, ezen pedig elmosolyodik.* - Dögös vagy mérgesen. *Jegyzi meg, s rákacsint Estire.* - Lefeküdni? Nem, semmi kedvem még...de egy teát elfogadnék, ha megfőzöd nekem. *Ezután persze felteszi a kérdést, ami aggasztja, s el is meséli a konkrét okot, hogy miért támadták meg, majd megnyugtatják a lány szavai.* - Nem...bocs a feltételezésért, csak minket tényleg nem sokan kedvelnek. *válaszolja halvány mosollyal.* - Akkor menjünk a konyhába, ha a szobámba nem jöhetsz. * játékos vigyor ül ki az ajkaira.*

//fagy //
Estera Linnet
Diák

Minősítés:
Hozzászólások száma: 3365
Msn: lizzyke1@citromail.hu
Kaszt:
Üzenőláda: ˝Amikor azt mondod: 'Feladom!', gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: 'Egek, micsoda lehetőség!'˝

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Júl. 27, 2010 8:52 pm

-Azt elhiszem. Tényleg nagyon rosszul festessz. *Nézi a fiút, akin látszik, hogy tényleg nincs jól.*-Lehet mégiscsak jobb lenne. A gyógyító pillanatok alatt, meggyógyítana, és nem fájna semmid. Gondold meg. Nem muszáj mártíroskodnod.*Mondja szelíd mosollyal.*-Nem mérgelődöm. De ha egyszer kiderül, hogy kik voltak, olyan büntetést szabok ki rájuk, hogy egy életre megemlegetik. És még örülhetnek majd hogy ennyivel megússzák.*Mondja hevesen. Felhúzta magát most ezen rendesen.*
-Nem maradhatunk itt sokáig. Átmenjük a társalgó konyhájába? Főzök neked valami teát, vagy ilyesmit. Vagy inkább lefeküdnél? *Érdeklődi. Majd ahogy Maros ismét megszólal teljesen ledöbben.*-Komolyan ezért kötöttek beléd? *EL sem hiszi, hogy valakik még tényleg képesek ilyenen fennakadni. Maros utolsó mondata pedig teljesen ledöbbenti.*-Dehogyis. Úgy nézek én ki mint aki fennakad ilyesmin? Nem. Engem sosem érdekelt mennyi pénze van valakinek.

Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Júl. 27, 2010 8:44 pm

- Hát, voltam már jobban is *Válaszolja a lány megjegyzésére egy halvány mosollyal. Nem kér segítséget, de jól esik neki, hogy Esti ott van mellette.*- A gyengélkedőre? Nem tudom...jól vagyok,csak az oldalam fáj *Elhúzza a száját, lehet hogy megzúzódott kicsit, ezt így nem tudja eldönteni.* - Esti, ne mérgelődj...ez az én hibám is. Talán, ha rájuk hagyom a dolgot, akkor nem fajul eddig...*mondja , s egy pillanatra elgondolkodik.* - Nem tudom, kik voltak, de szerintem kegyenc pártiak...Az egész abból indult ki, hogy kértek tőlem cigarettát. Mondtam, hogy nincs...aztán az egyik belém kötött, hogy hordhatnék márkásabb cuccokat is, erre a másik már kombinált és beszólt, hogy én csak egy csóró senkiházi vagyok, aki az ő iskolájukban rontja a levegőt..lerítt róluk a gyűlölet,mintha baj lenne az, ha az embernek nincs annyi pénze..*Ahogy Maros ehhez a részhez ért, látszott az arcán a komorság.* - Szólj, ha te sem vagy oda a nem vagyonosokért, mert én...nem vagyok az. *Ekkor felpillant Estire.*

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
20 / 37 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 37  Next

Similar topics

-
» A könyvtár
» A Villon Könyvtár
» Los Angeles Nyilvános Könyvtár
» Könyvtár és Könyvesbolt
» Könyvtár