Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola
Üdvözöllek a Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!
Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor a főoldalon (www.nezabar.hu) felvételizhetsz (Felvételi -> Felvételi teszt).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile

Nezabar Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola

Bolgár mágustanoda tehetséges tanítványoknak

Főoldal linkHomeHírekTanításSúgóGalériaÚjságDreamlands - Az álmok földjénRegisztrációBelépés

Share | 

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 31 ... 37  Next
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Könyvtár és Könyvesbolt   Kedd. Szept. 29, 2009 7:51 pm

First topic message reminder :

A könyvtár a társalgótól nem messze található a Labirintus északi szárnyában. Ha egy személy közelít felé, rögtön megakad a szeme a nagy, kétszárnyú tölgyfaajtón, melyet kétoldalról, egy-egy nagyobb fáklya őriz. Az ajtón egy világos nyírfatábla lóg, "Könyvtár és Könyvesbolt" feliríttal. A "Könyvtár szó alatt, cirkalmas betűkkel odavésve "A tudás szentélye" olvasható.
Mikor belépsz a helységbe, olyan érzésed van, mintha pöttömnyire zsugorodtál volna. A világos csarnokba, mintha megállt volna az élet. A többezer könyv katonás rendben sorakozik a polcokon és szinte hivogatnak, hogy vedd le őket. A mély csend olykor feszélyez, olykor nyugodtsággal tölt el.
Amint beteszed a lábad, rögtön megpillantasz egy, a padlóba vésett feliraton: "A tudás hatalom"

A könyvtár nyolc, jól elkülöníthető részre osztható.
Belépésed után egy folyosón találod magad a nagy, könyvespolcok között. A körülötted lévő polcokon az egyszerű, varázsvilágbeli könyvek kaptak helyet. Jobbra az irodalmi alkotások, balra pedig a lexikonok és egyéb, általános varázskönyvek.
Ha továbbindul az olvasnivágyó, akkor néhány méter után egy kör alakú "szigetre" ér. Itt egy ovális asztal áll, körbe karosszékekkel, melyek kényelmes ülőhelyül szolgálnak. Az asztal fölött egy nagy csillár lóg alá, hatalmas fényáradatot zúdítva a szigetre.

A sziget bal oldalán, egy mélybordó függüny előtt, egy nagy, fenyőfából készült íróasztal mögül figyeli a betérőket a könyvtárosnő.
Az íróasztallal pontosan szemben, az ovális asztaltól jobbra egy kisebb ajtó látható. Ez szinte mindig zárva van. Az itt megtalálható könyveket a diákok csak kivételes esetben tekinthetik meg, akkor is egy tanár engedélye kell hozzá. Az alapítók azért teremtették meg e szobát, hogy az olyan könyvekhez, amik kivételes mágia hordozói, ne férhessenek hozzá a diákok.
Szemben a folyosóval, ahonnan a szigetre érkezel, az asztal mögött öt, faragványokkal díszített kőboltívet láthatsz. Minden boltív fölött egy-egy szak címerállatának domborműve látható, amelyek mindig aranysárgán ragyognak.
Te döntöd el, hogy merre indulsz tovább. A címerállatok az egyes szakokat jelképezik. Minden boltív mögött, az adott szakra jellemző varázskönyvek és szakkönyvek találhatók. A polcok mind az öt részlegben szabályszerű elrendezésben állnak és a könyvek is rendezve sorakoznak a polcokon. Nem csoda, hisz minden könyvespolc a könyvtában meg van bűvölve, hogy vigyázzon a könyvek rendszerére.
Ha esetleg nem a közös, ovális asztalnál foglalnál helyet, akkor ezt is megteheted, hisz mind az öt részleg végén fellelehetőek további, a tanulásra kitűnően alkalmazható, kisebb asztal. Ezeken rendszerint találsz üres pergament, tintát és pennát is.
Alapjábavéve a könyvtáron könnyen ki lehet igazodni, de ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan fordulj a kedves könyvtárosnőhöz.

Quenzara Cuncha, szemrevaló fiatal hölgyemény mint könyvtáros. Sosem szigorú, mindenkivel kedves, kissé túl közvetlen, segítőkész. A diákok nem egyszer csodálkoznak el betérvén a könyvtárba, hogy nem egy ráncos banyával akadnak össze a poros könyvespolcok rejtekében.
A könyvtár egyben egy apróbb könyvesbolt, a nő fentart egy kis részt, ahol érdekesebbnél érdekesebb könyveket tudnak meg is vásárolni a diákok. Természetesen ezek olyan könyvek, amikből két, vagy több példány van a könyvtárban. Az indián nő azon a boltos részen fel aggatott egy álomfogót, és asztaláról is lóg le egy füstölő, ami az ilyen európai könyvtárban kissé meglepő.
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Jack Darkfield

Minősítés:
Hozzászólások száma: 8709
Msn: wat-kutya@hotmail.com
Kaszt:
Üzenőláda: Az illatod olyan számomra mint a drog. A véred mint a saját ínyem szerint kevert heroin.

Pozició
Titulus: Ötödik évfolyam
TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Máj. 02, 2010 7:49 pm

*Az ocelot hatalams ásítások közepette, unottan pofozgat egy kisebb papírgalacsint, miközben nem is foglalkozik a felette dolgozgató fiúval. Kényelmesen végignyúlik a földön, hátára fordul, karmait kiengedi, majd visszahúzza, közben fejét jobbra-balra forgatja, követve a papírgalacsint mozgását, amit többé-kevésbé ő szabályoz. Többé-kevésbé. Jack közben az asztal felett görnyed egy kisebb lámpás fénye alatt, és az újságokat nyálazza át, néhány szaklexikon is ott fekszik előtte, valamint egy-egy almanach is, amivel nem sokra ment, láthatóan részlegesen félre is vannak dobálva ezek a bizonyosok. Megforgatja pennáját a kezében, halkan suttogá néhány szót, morog valamit az orra alatt, majd sárkánybőrkötéses naplójába kezd el hevesen jegyzetelni. Pontosabban folytatja ezt a bizonyos jegyzetelést. Aztán leteszi a tollat, és egy régebbi újságcikket vesz a kezébe.*

Arwen Epessëje
Diák

Hozzászólások száma: 58
Msn: Lo.OLa_a@hotmail.com
Kaszt:
Üzenőláda: Csak kétféleképpen élheted az életed: Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat, vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.

Pozició
Titulus: Harmadik évfolyam

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Máj. 01, 2010 2:07 pm

*Belép az ajtón, és körbenéz. Azon tűnődik, hogy miért is jött ide. Talán azért, mert magányos. Oda lép az egyik polchoz, amin régi varázsvilágbeli mesék rejtőznek. Találomra kinyitja a könyvet, és egy nagyon érdekes kép tárul a szeme elé. Egy síró varázsló tanonc, és egy gonosznak vélt hatalmas mágus. Fekete- fehér rajz volt, de még így is kissé rémisztő.* ~Jó könyvnek néz ki.~ *Gondolja magában, és leül egy szépen faragott asztalhoz. Belemerül a könyv tanulmányozásába.* ~Uhh... Szegény fiú! Vajon mi fog vele történni?~ *Tűnődik Arwen, és kíváncsian olvassa tovább az ínyencségnek ígérkező könyvet. Mosolyog, mikor ezt a történetet elolvassa. Hátra lapoz a tartalom jegyzékbe, és megnézi hány mese van benne.* ~Tizenkilenc. Az nagyon jó!~ *Feláll, és elindul a tetszetős kis könyvel a hálószobája irányába.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 4:38 pm

*Benyit a hatalmas tölgyfa ajtón. Tesz pár lépést majd megáll. Háta mögül, halk nyikorgást hall. Lassan megfordul és érzelemmentes tekintettel nézi amint becsukódik mögötte az ajtó. Megfordul, majd elindul a sorok között. Befordul balra. Még nem tudja mit keres....de valamit az álmokkal, a rémképekkel kapcsolatban. Tekintetével végig halad a külömböző lexikonok és egyéb könyvek gerincén található cimeken. Semmi.... Tovább halad. Hosszú ujjait végig húzza a könyvek gernicén, mignem azok egy nagy, réginek tűnő, kopottas vörös boritójú könyvön állapodnak meg. Leemeli a polcról és lefújja róla a halvány por réteget.*- Álmok könyve* suttogja a könyv cimét. Keres egy eldugottabb sarkot, leül, hogy jobban szemügyre vegye a könyvet. Elmerülten olvassa a sorokat....
"...Visszatérő álmok..
...A zuhanás jelentheti azt, hogy félünk egy szokatlan ... A sérülések és egyes testrészek elvesztése...Ha kergetnek az általában azt jelenti, hogy el akarunk kerülni egy problémát, vagy egy helyzetet amit meg kell oldanunk vagy ..".~ nem, engem nem kerget senki álmomban!~
"...Ha éppen üldöznek, akkor ...." *~Nem igaz, hogy nem találok semmit ebben a könyvben aminek hasznát is vehetném !~*Kissé idegesen lapoz egyet a könyvben. És mégegyet , és még egyet
Becsapja a könyvet. Elszánt tekintettel áll fel az asztaltól és kisiet a könyvtárból. A könyvet, nem vitte vissza a helyére, ott hagyta az asztalon. Nem figyel senkire, semmire. Csak megy határozottan a célja felé. *
Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:
Üzenőláda: Csak kétféleképpen élheted az életed: Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat, vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 2:33 pm

*Arwen belép a könyvtárba. Már nem emlékszik, hogy hova tette a könyvet, ezért alaposan kell keresgélnie utána. Kissé beletelik mire felfedezi a könyvet a polcon. Leemeli róla, majd magához szorítja. Lassan kisétál a könyvtárból, s elmélyülten lapozgatja a könyvet.*
Valeriel Ravenwood

Hozzászólások száma: 336
Msn: perlita6@freemail.hu
Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició
Titulus: Negyedik évfolyam

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:57 pm

*Kicsit megdöntve a fejét figyeli a fiút, mintha csak a tekintetéből próbálná kiolvasni a gondolatait, majd Vilen már el is köszön tőle, megköszönve a segítséget.* - Igazán nincs mit. És Ő... Hát, nem a barátnőm, még. Csak most futottunk össze. *Mondja, pontosítva, és a mosolyra mosollyal, a meghajlásra meghajlással felel, igazi balerina módjára ereszkedik meg, kicsit meghajolva. Aztán egy kuncogás keretében hátat fordít, és kisétál, elköszönve a fiútól. *
- Viszlát! Jó olvasgatást. *A polcok mellett sétálva még lekap egy könyvet, a sütésről aztán el is tűnik, hangtalan, könnyed léptekkel. *
Vilen S. Vyacheslav
Diák

Hozzászólások száma: 277
Kaszt:
Üzenőláda: Vilen Savva Vyacheslav

Végtelen világunkban mindennek vége van egyszer.... a kérdés csak az,hogy elfogadjuk,vagy szenvedünk miatta örökké...

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:48 pm

*Vilen kicsit furcsállva nézi az elrohanó lányt,majd Valerielre pillant.*
-Hm....én is így gondoltam...-*morogja magában.Igen.Megbizonyosodik a dologról...egyre inkább.De azért mégis megnézi azt a könyvet magának.*
-Nagyon köszönöm.És ne haragudj,hogy feltartottalak.Menj csak a barátnőd után.-*nyom el egy bátorító,tőle különösen kedvesnek mondható félmosolyt,majd meghajol a lány előtt igazi arisztokraitkus mozdulattal,s elindul a polcok közé,hogy megkeresse a könyvet,majd utána távozik is a teremből.*
Valeriel Ravenwood

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:39 pm

*A lány furcsállja picit, hogy Arwen ilyen hevesen feláll és el is tűnik, de nem tud utána menni, mert Vilen szóval tartja, kérdez. Feláll az asztaltól, visszarakja a könyvet, amit kivett, és kissé elgondolkozva válaszol. * - Hát, balettozásra én se gondoltam, de... Nem vagyok olyan szakértő a nekromanciában. Ha jól tudom minden démoni varázslatnál az ember veszít az erejéből, mind a testi, mind a lelki erejéből, hiszen olyan erőket használ, amik felemészthetik. De annyi biztos, hogy aki nekromanta mágiát használ és nem tudja hol a határ, azt elemésztheti ez a hatalom... *Igen csak bizonytalan, csak ebben az utolsó mondatban biztos. Nekidől kicsit a polcnak, de a vékony testalkatával úgy se tudja fellökni, amikor egyenesen nekiesett, akkor sem dőlt fel. * - Tudod, én nem igazán érdeklődöm ez iránt. Majdnem az összes rokonom Naxeldires, de ez pont az a téma, amiről nem világosítottak fel. Azért remélem tudtam valamit segíteni.
Vilen S. Vyacheslav
Diák

Kaszt:

Végtelen világunkban mindennek vége van egyszer.... a kérdés csak az,hogy elfogadjuk,vagy szenvedünk miatta örökké...

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:32 pm

*A fiú enyhe zavart érez,amikor a Valerielnek bemutatkozott lány rápillant.De elhessegeti ezt az érzést,és inkább a mondandóra koncentrál.*
-Én Vilen vagyok.-*mutatkozik be,majd amikor a lány elkezdi magyarázni a dolgot,már ő is kezdi érteni,hogy mi a gond,és elvigyorodik.*
-Nem halottakat akarok balettozni tanítani.-*mondja,mert valahogy szükségét érzi.*-Csak....nem is tudom....talán ti is tudjátok a választ.-*morfondírozik hangosan,majd beletúr a hajába,és úgy folytatja.*
-Az érdekelne,hogy milyen hatással van ez a mágiafaj az emberre.-*böki ki végül amikor összeszedte gondolatait.*-És,hogy meddig lehet elmenni,vagyis,hogy....lehetséges e,hogy nekromanciával az ember....hogy is mondjam.....eltorzuljon,vagy mi.....mármint a lelke.
*Elég különösen hangozhatnak ezek a szavak a szájából.De igazából nem akarja teljesen kifejteni a dolgot.Elég,ha ő tudja,hogy nővéréről van szó.*

Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:24 pm

*Arwen felnéz a fiúra aki éppen most köszönt, és kért segítséget.* -Szia. *Köszön oda a fiúnak, majd ismét Valerielhez fordul. Nehezen, de mosolyt erőltet az arcára.* -Hát .. varázslattal születtem. Nem nagyon új dolog számomra a mágia. *Majd órájára néz , és elakad a szava.* -Ilyen gyorsan eltelt az idő?! *Azzal visszateszi a könyvet a polcra, és elköszön Valerieltől, és kisiet az ajtón.*
Valeriel Ravenwood

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:10 pm

*Valeriel szíve hatalmasat dobban, fájdalmasan, amikor meghallja Arwen történetét. * ~Elvesztette a szüleit... Nevelő szülőkhöz került. Aztán elvesztette a legjobb barátját? Ez... Borzasztó. ~ *A szemében megcsillan a részvét, hiszen családtagot ő is veszített már el... és az egész család legnagyobb gyásza ez. Egy-két percig a lány csak lehajtja a fejét, hagyja, hogy Arwen elmerüljön a gondolataiban, ha most erre van szüksége. Aztán szomorúan, szelíden, nem olyan temperamentumosan, mint eddig, újra megszólal. * - Sajnálom. Nem szabadott volna eszedbe juttatnom. És... Mikor jöttél rá, hogy mágiahasználó vagy? Hogy tudsz varázsolni? *Kérdezi, reménykedve, hogy ez egy kellemesebb emlék lesz, valami, amit ha megoszt vele a lány, akkor kissé talán felvidítja a kedélyeket. Valerielen úrrá lesz a búskomorság, de próbálja elűzni, bizakodó pillantásokkal pillantani a lányra, hogy ezzel is erőt adjon a túllépéshez. Bár tudja, hogy sosem lehet ezeken úgy túllépni, mint ahogy mások hiszik. Mikor egy fiú jelenik meg a közelükben, aki szintén a szakjához öltözött a lány felpillant rá, kétkedve végig mérve. Ő piros-fekete, Valeriel viszont kék-narancssárga. Büszkén viselik a szakjukat.*
- Heló... Valeriel vagyok, ő pedig... *Odapillatnt Arwenhez, felvont szemöldökkel, hogy bemutassa e, vagy bemutatkozik e ő maga. Hogyha látja a lányon, hogy nyugodtan mondja ki a nevét, akkor folytatja. * - ... Arwen. Nekromanciával foglalkozó könyveket nem nagyon tudok, és úgy sejtem, hogy a durvább kötetek amúgy is tiltott részen vannak, de... *Kissé elgondolkozik, az apró termetű lányon látszik, hogy forognak az agykerekek... *
- Azt hiszem ezen a soron vannak, a hátsó polcnál azok a könyvek, amiket elolvashatunk és nekromanciával foglalkozik. ~ Vámpírkölyök... ~ *Mondja magában, csúfolva a fiút, habár a Ravenwoodok 80%-a is naxeldires, azért ő még is csak ilyen nevekkel szokta illetni őket. Persze nem bántóan, csak viccesen.*

Vilen S. Vyacheslav
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 1:04 pm

*Egy magas,lehetetlenül vörös hajú,szürke szemű,sápadt bőrű fiú lép be a könyvtárba.
Kedvenc rövid ujjú fekete inge van rajta,vörös nyakkendővel,fekete koptatott farmerral,és tornacipővel.Amint belép a hatalmas könyvbirodalomba kicsit megtorpan és szétnéz.Elgondolkodik rajta,hogy vajon hol találhatná meg azt a könyvet amit szeretne.Majd meglátja a közelében beszélgető párost,s egy sóhajtás keretében elindul feléjük.Kicsit megdörzsöli tenyerével hideg ujjbegyeit,majd megáll előttük,és kicsit megköszörüli a torkát.*
-Csácc.-*köszön nekik,majd egy bizalomgerjesztő mosoly keretében folytatja enyhe akcentusával.*-Tudtok nekem segíteni?Valami könyvet szeretnék a nekromanciáról.
Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:57 pm

*Arwen csak úgy itta Val szavit. Érezte, hogy lassan neki is be kellene mutatkoznia. Kissé nehéz belekezdenie, hisz nehéz élete volt. A szemei hirtelen kihülnek, rezzenéstelen, érzelemmentes.* -Tudod nekem nem volt ilyen szép életem eddig. Anyukámat és apukámat meggyilkolták. Akkor lehettem olyan 11 éves. Utána nevelőszülőkhöz kerültem. *Arwen egyre jobban merev és rideg. Majd folytatja.* -Egykeként és magányosan nevelkedtem. Aztán... találkoztam Erickel. A barátom bolt. Sőtt több, mint egy egyszerű barát. De... elkapott egy csúnya fertőzést, és meghalt. ~Jobb ha nem tudja mi történ igazából Erickel. Csak még jobban megijedne. *Gondolta Arwen azzal elmerült az emlékek táborában*
Valeriel Ravenwood

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:42 pm

*A lány figyeli a szavait, hogy szereti a természetet, és kissé elmosolyodik. * - Sokan vannak a szakon, akik szeretika természetet, és az iskolában is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan találni fogsz barátokat. *Habár a lány nem említette még meg, hogy van e ismerőse itt, vannak e barátai, de Val abból indul ki, hogy mindenki aki új, az aggódik azért, hogy lesznek e barátai... Ő legalább is azt tette volna, hogyha a rokonai nincsenek itt az iskolában és nem vigyáznak rá amúgy is.* - Én a művészet világáért vagyok oda. A Ravenwood család minden egyes tagja remek színész, illetve nagyon kiskorunk óta magunk állítunk össze darabokat, magunk írjuk a zenét, csináljuk a díszletet... Mint egy csapat. Én vagyok a jelmez és a zene felelőse. *Mondja, büszkén kihúzva magát.* - Na meg persze alkalmi koreográfus *Toldja hozzá, habár annyira gyakran táncolni nem szoktak a színpadon, de ő sok évet balettozott, táncolt, és még mindig zongorázik, a ruhákat meg még mindig nyisszatnja össze-vissza, szóval még nem esett ki a gyakorlatból.*
- Én... Múlt júniusban érkeztem, a többiek után. De azt hiszem így sem én jöttem utoljára. Tudod... Ez egy nagy család. Az iskolában, velem együtt, 10 Ravenwood van. Habár csak nyolcat ismerek, magamat is beleértve. Van két... Hát... Kívül álló. *Meséli, ezzel arra ösztökélve a lányt, hogy ő is meséljen valamit magáról, szívesen meghallgatná egy történetét. *
Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:34 pm

*Arwen mosolyog Valerielen. Aranyos egy lány. Mikor beszámol a származásáról, Arwen csak ámuldozik. Egy természettel foglakozó könyvet emel le a polcról, és leülnek Valerielell egy asztalkához.* -Tudod szeretem a természetet, és szoktam olvasni ezzel foglalkozó könyveket. Mint például ez itt. *Azzal felemeli a könyvecskét és megmutatja a lánynak. Majd válaszol Valeriel kérdésére azzal kapcsolatban, hogy mikor jött ebbe a suliba.* -Nem olyan régóta vagyok itt. És te mióta koptatod az iskola padot? *Kérdezi vigyorogva a lány. Közben belelapoz a rajzokkal teli könyve.*
Valeriel Ravenwood

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:20 pm

*Val érdeklődve figyeli a szavait, hiszen nem ismeri, és hát, szeretné megismerni, ha már így össze futottak. Hallgatja a bemutatkozását, majd oda pillant a könyvekre, azt keresve, amit Arwen szemelt ki magának, hogy elolvashassa a címét. Majd visszapillant a lányra, hiszen viszonozza a bókot. Kissé megdobja a haját, olyan szinpadiasan és halkan felkuncog.* - Köszönöm. Festett. Tudod, az összes Ravenwoodnak szőke a haja és kék a szeme, én pedig hát... Lázadtam és befestettem lilára. NEm nagyon rültek, de már mindenki megszokta. És így legalább az ikertestvéretől is meg lehet különböztetni. *Csevegő hangnemben beszél, ábrándosan, mintha csak egy könyvből olvasná fel. Néhány lépést arébb lép, levesz egy könyvet a polcról, a főzésről szól, és az egyik asztal felé int.*
- Nincs kedved leülni? Milyen könyvet szemeltél ki magadnak? És amúgy, ióta vagy itt az iskolában? *Záporoznak a kíváncsiskodó kérdések, miközben a lány az egyik asztalhoz lecsüccsen és lerakja a könyvet az asztalra, még nem néz bele. *
Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:13 pm

*Arwen felnéz, és egy lányt lát hozzá sietni. A haja lila színű, ami igazán kiemelte arca vonalát. Ruházata élénkszínű, ami tetszett Arwennek. A lány bemutatkozik, és kiderül, hogy Valerielnek hívják, aki szintén Eramiros. Arwent kissé letaglózta Valeriel megjelenése.*
-Szia. Én Arwen vagyok, és köszi a dícséretet. *Mondja Arwen .*
-Neked is szép hajad van!
Valeriel Ravenwood

Kaszt:
Üzenőláda:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 12:00 pm

*Meglepő lehet, hogy pont ez a Ravenwood lány kerekedik fel, hogy eljöjjön a könyvtárba. Valeriel nem éppen egy könyvmoly, habár a regényeket, darabokat, színpadra szánt műveket kívülről fújja, de most még sem ezért jött. A napokban kapott egy szelet csokitortát az ágyára, Lawrence-től, akinek meg Susan sütötte... Bonyi. A lényeg az, hogy felötlött a fejében, hogy talán meg kéne tanulnia sütni. A lány a mai napon mondhatni lájtosan öltözködött. Egy motoros, ujjatlan kesztyű mindkét kezén, egy kék sál, narancssárga póló, egy rövid miniszoknya, alatta egy kék harisnya, lábán lábszármelegítő, és a talpán egy tornacipő. Senki se mondta, hogy van ízlése, de az se mondható, hogy nincs. Most inkább a a van stílusa megállapítás lenne helyes Mikor meglát egy vörös hajú lányt, a könyveket fixírozva, azonnal odamegy hozzá, hiszen ismerkedős fajta.*
- Milyen szép a hajad! *Mondja, ámulva az élénk vörös színt méregetve, habár az övé meg lila, nem kevésbé különleges. * - Izé... bocsi. Valeriel Ravenwood vagyok, Eramir szak. *Mutatkozik be kedvesen, az amúgy nagyon is alacsony, 155 centiméter környékén járó karcsú lányka. *
Arwen Epessëje
Diák

Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Vas. Ápr. 25, 2010 11:54 am

*Arwen belép a könyvtárba, és oda megy a legközelebbi érdekesnek hitt könyves polchoz. Nem keresgél sokáig, máris meglát egy neki szimpatikus kis könyvecskét.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 6:36 pm

*Csillogó szemekkel, és hálásan néz Eli után. Tán még integet is egyet.*
-Gyere Bátor. Még nekünk is dolgunk van.
* Lleparancsolja a famulust a könyvről, és a szobája felé veszi az irányt, hogy belekezdhessen ebbe az új könyvbe. Izgalmasnak ígérkezik. És hálás a lánynak nagyon hogy így mellette áll, és támogatja. Jól esik Gaeának. De legfőképpen annak örül, hogy egyre több olyan diákkal ismerkedhet meg, akiknek a mugli szó nem jelent egyet a leprával.*

... A lányt kicsivel később, még tizenegykor is az ágyában olvasva találhatja aki a szobája felé jár, magával ragadja az érdekes, és izgalmas olvasmány.*

// Köszi a jó játékot! ^^ //
Elisaveta Mira
Diák

Minősítés:
Hozzászólások száma: 1948
Msn: michiyo913@hotmail.com
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 6:25 pm

*Eli szélesen elmosolyodik a szellemkutyát megpillantva.*
Köszönöm! *Mondja hálásan, és végigsimítja a kis ajándékot. Ekkor eszmél rá, hogy csak beugrani akart ezért a könyvért, utána Reményhez szeretett volna bemenni.* Nagyon köszönök mindent, viszont rohannom kell, bocsi! *Mondja Gaeára pillantva. Csettint egyet, és Remény kelletlenül mellé lépdel. Eli a kitűzőt látványosan a Naxeldires mellé tűzi, és egy csillogó vigyorral int társának.* Szia, remélem, még beszélünk! *Azzal elhagyja a hatalmas könyvtárat.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 6:00 pm

*Humoros? ... Ó nem! De nincs mit tenni. Ez van.*
-Az én életem valahol pont az ellenkezője. *Válaszol a feltett kérdésre lehorgyasztott fejjel, még mindig a ruhája szegélyét babrálva.* Én ugyanis akkor kezdtem felfedezni mindezt, amikor egy kedves idős hölgy, akinek mugli anyám megmentette az életét, befogadott a szüleim halála után. Ő fedezte fel, hogy értek hozzá valamennyire. Állítólag ez mentette meg az életemet is. ... És miután megismerhettem, csak azt mondhatom, hogy tetszik. *Néz fel sugárzóan csillogó szemekkel.* Sosem álmodtam volna arról, hogy valaha érteni fogom az illúzió lényegét, és ugyanilyen lelkesen használni is.
*Előveszi a pálcáját, és az asztalja pöccint*
-Sacrum fictum!
*Egy kitűző jelenik meg az asztalon, ahova mutatott, ami egy újnyi nagyságú szellemkutyát ábrázol.*
-Tessék! Neked adom. ... Bár nem tartós, de gyakorolok keményen, hogy minnél tovább tarthasson ki az illúzió, de valamiért ékszerek esetében ez csak húsz perc körül van.
*Elhúzza a száját, majd kineveti magát.*
-Tudod. "A gyakorat eszi a mestert."
*Rákacsint a lányra, és reméli, hogy szent a béke köztük.*
Elisaveta Mira
Diák

Minősítés:
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 5:40 pm

*Eli halvány mosollyal figyeli Gaea reagálását, majd a kérdésére az arcára fagy a vigyora. A kérdés teljesen ártalmatlan volt, csupán érdeklődés, de a lányka arckifejezése teljesen megváltozik. Fejét lehajtja, a lábait bámulja, mintha az olyan érdekes lenne. A védekező mozdulatra újra felpillantva megint halvány mosoly terül szét az arcán, de túl halvány a lánykához képest.*
Semmi baj... a valódi szüleim már nincsenek itt - mármint a földön -, és kényszerből voltam képes elviselni a varázstalan neveltetést. *Csak ennyit mond, nem kezd bele regényekbe, mert vagy megijesztené a másikat, vagy ő maga kezdene sírni, amit meg nem enged meg magának, soha! A mosolya újra szétterül az arcán, mintha az előző mondatokhoz köze se lenne.*
És hogy ismerted meg a varázsvilágot? Tetszik? *Kérdezi mosolyogva, érdeklődve. Nem szeretné, ha Gaeát nyomasztaná mugli előélete, de nem tud mit tenni. Őt érdekli a téma, és cseppet sem viszonyul gúnyosan a dologhoz, ezt próbálja a másikkal is érzékeltetni.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 5:28 pm

*Gaea hálás amiért Eli így beavatta az életébe. Úgy is igyekezett nézni rá, és visszanyeli az előkívánkozó könnyeit. ~ Ki hinné, hogy van olyan, aki varázstudó létére hagyja, hogy muglik neveljék? ...~ Ezen elfilózna egy darabig, ... de nem most! Lenéz a famulusra, és egy újabb kis mosoly kíséretében egy újabb gondolat tör a felszínre belőle.* ~ Igaza van. Mugli háttér létére is lehet valaki jó, ha akar. ... és kevés embernél láttam famulust, akinek mugli háttere lenne.~ *Ez a dolog kissé vígasztalja.*
- Meg szabad kérdezzem, hogy miért neveltek hat éves korodtól ....
*Nem tudja hogy mondja ki. Kényelmetlen a téma mindkettejüknek, de akkor is tudni szeretné.*
-Haaaaa nem akarod, ne mond el, csak mond nyugodtan, hogy kényes téma, és hanyagolom.
*Kapja védekezőleg a kezeit maga elé mell magasságban, jelezvem, hogy nem akarta megbántani semmi képpen. Hiszen a bizalom nagy kincs, főleg ilyen zárt közösségeknél, mint a suli, ahol még abból is lehet veszedelmes ellenfél, akit barátnak tartottunk, hát még ha piszkálják a másikat. És itt valljuk meg, sok a feszült pillanat. Amióta ide jött, szinte nem volt egy nyugis napja sem, mindig történik valami.*
Elisaveta Mira
Diák

Minősítés:
Kaszt:

Pozició

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 5:15 pm

*Eli az első mondatra szélesen elmosolyodik. Ezek szerint egy könyvmoly társára akadt, hisz' ő is rengeteget olvas, ebből tanul, ezzel szórakozik. Persze mostanában gyakrabban sétál vagy rajzol, de esténként általában olvasgat, sőt, új szokásává vált az éjszakai olvasás, ami a szemei alatt kissé meg is látszik már. Árnyék dorombolva fetreng az asztalon, majd amikor Gaea abbahagyja a simogatást, egy szomorú pillantást vet rá, amit addig képes megtartani, amíg el nem éri vele a célját. Eli mosolyogva figyeli a másik lány minden szavát, majd kicsit elcsodálkozik, amikor társa csendben lehajtja a fejét, arca kissé pirosas lesz. A lányka pár pillanat után megérti, hogy mi Gaea problémája ebben a szent percben, de nem osztja a véleményt. Ő csak azokat nézi le, akik megérdemlik.*
Én is így vagyok vele! *Kiáltja, persze csak mérsékelten.* Persze nem pontosan így, de én is a könyvekből tanulok. *Mondja széles, biztató mosollyal.* Engem hat éves koromtól muglik neveltek, és 14 éves koromban jöttem át ide, a Nezába, akkor kezdtem újra a varázslást. Persze rengeteg hülyeséget olvastam előtte a mugli irodalomból ezekről, de azok csak mesék... És ezt tudva ilyeneket olvasni elég furcsa volt. *Magyarázza, közben halványan mosolyog. A múltjáról nem sokszor szokott beszélni, legalábbis bárminemű mosollyal biztos nem.* De engem nem zavar, hogy varázstudatlanok neveltek. Aki megfelelően küzd, az mugliként is felkapaszkodhat a csúcsra szerintem, és én erre hajtok. *Miután megtartotta a szentbeszédet, szélesen elvigyorodik, és valami újabb téma után kutat a fejében.*
Vendég
Vendég

TémanyitásTéma: Re: Könyvtár és Könyvesbolt   Szomb. Ápr. 10, 2010 5:01 pm

*Gaea szereti, hogy érdekes a téma. Lelkesen pirosodik is az arca. Főleg mivel egy hozzá hasonló érdeklődővel futott össze.* ~No lám, még egy könyvmoly?~*
- Csak amint elfogy az előző olvasnivalóm.
*Na ezen vigyorognia kell egy nagyot, és még jobban lángolni kezd az arca.*
- Tudod, van mit bepótoljak, hiszen az ebbe az iskolába járókhoz képest én le vagyok maradva úgy ... *gondolkodva fejszámol* ... kb tizenkét évvel. Ugyanis én csak öt éve tanulgatom mindazt, amit a varázstudók születésüktől kezdve látnak, éreznek, és ami alap szinten körbeveszi őket. ... Ez van.
*Abbahagyja a cica dögönyözését, és leteszi a könyvet a hóna alól, és a famulusra szól:*
- Őrizd!
~Na most jól leégettem magam!~
*Elszomorodik, és csendbe burkolózva nem is mond többet a témáról, ha nem faggatják jóindulatúan. ~Hogy én mi a fenéért nem tudom befogni soha a számat? És ha többet soha nem beszél velem? Mert csak egy hülye kis "sárvérű vagyok"? ... És annak sem jó, mert szinte semmit nem tudok a világukról hozzájuk képest.~ *Zavartan babrálni kezdi a varázsfúkuszt a nyakában.*

Könyvtár és Könyvesbolt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
26 / 37 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 31 ... 37  Next

Similar topics

-
» A könyvtár
» A Villon Könyvtár
» Los Angeles Nyilvános Könyvtár
» Könyvtár és Könyvesbolt
» Könyvtár